SEGRE

Una empresa paga endarreriments només a homes perquè el conveni no parla de 'treballadores'

Es tracta d’una firma oliera de Lucena, a Còrdova

Detall d'una olivera

Una empresa paga endarreriments només a homes perquè el conveni no parla de 'treballadores'EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sindicat CCOO ha denunciat una empresa d'olis de Lucena (Còrdova) per discriminació per raó de gènere en no abonar a les seues empleades endarreriments al·legant que al conveni es "parla de treballadors, però no de treballadores". Aquesta denúncia ha suscitat nombroses crítiques, des de les de la Junta d’Andalusia, que ha titllat el cas de "vergonyós", fins els sindicats, que han anomenat "pocavergonya" a l’empresari o una associació de dones juristes, que creuen que aquesta conducta podria ser constitutiva d’un "delicte d’odi envers la dona".

Segons la denúncia de CCOO, les dones afectades són tres, que no han rebut els endarreriments que els deuen des de l’1 de gener de 2017 fins desembre d’aquell mateix any en compliment del conveni

El conveni d’indústries d’oli de la província de Còrdova, firmat el desembre de 2017, establia un increment salarial de l’1,5 per cent a cobrar amb efecte retroactiu des de l’1 de gener de l’esmentat any.

El sindicat explica que l’empresa addueix que al conveni es "parla de treballadors però no de treballadores", una cosa que, per a la secretària de Dona de CCOO de Còrdova, Mar Ávalos, és un clar exemple de discriminació per raó de sexe i lamenta que "a hores d’ara encara hi hagi empreses i empresaris que creguin que els homes tenen més drets que les dones pel mer fet de ser homes".

A més, ha remarcat que no es tracta d’una qüestió econòmica, ja que, de fet, les dones són una minoria en l’empresa, sinó d’una qüestió de discriminació.

Per la seua part, els secretaris generals d’UGT i CCOO, Pepe Álvarez i Unai Sordo, respectivament, han qualificat de "golfo" i "pocavergonya" a l’amo de l'emprsa per no pagar les seues empleades. Sordo ha deixat clar que "en castellà hi ha paraules que no tenen gènere, com pocavergonya,", i ha considerat "surrealista" i "absurda" la raó per no pagar aquests endarreriments, ja que no se sosté "des de cap punt de vista". Álvarez, que ha demanat a la Fiscalia que actuï d’ofici, ha considerat que "estem davant d’un empresari que vol fer-se una campanya de publicitat gratuïta".

Des de la Junta d’Andalusia, la consellera d’Igualtat, María José Sánchez Rubio, ha qualificat d’"absolutament vergonyós" que una empresa utilitzi una "justificació tan basta" per "lesionar" els drets de les treballadores. "Sembla mentida que per a un vegada que s’aplica una perspectiva de gènere per part d’aquesta empresa, sigui per carregar contra les seues treballadores", ha etzibat la consellera.

tracking