SEGRE

EMPRESES LABORAL

L'amo de l'escorxador de Mollerussa amenaça d'abandonar Catalunya

Addueix “inseguretat jurídica” per la legislació de cooperatives de treballadors || Convoquen vaga indefinida per defensar 1.400 feines, 300 al Pla d’Urgell

Imatge captada ahir dels exteriors de l’escorxador de Mollerussa.

Imatge captada ahir dels exteriors de l’escorxador de Mollerussa.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El grup Jorge, amo de l’escorxador de porcí de Mollerussa i de Le Porc Gourmet de Santa Eugènia de Berga, estudia la possibilitat de deixar de produir a Catalunya, mesura que afectaria un total de 1.400 treballadors, dels quals més de tres-cents correspondrien a Lleida. Així ho van explicar ahir fonts de l’empresa, que van apuntar que estudia aquesta mesura davant del que va qualificar d’“inseguretat jurídica” en matèria laboral. Es referia d’aquesta manera a les modificacions de la llei catalana de cooperatives, l’objectiu de les quals és lluitar contra les falses entitats de treball associat després de denúncies sindicals sobre les condicions laborals del personal i en què s’aposta per la seua assimilació equivalent a treballadors del règim general de la Seguretat Social.

Fonts del grup aragonès asseguren que l’Administració no els acaba d’aclarir com es fa aquesta assimilació i que ells volen complir i fer complir la normativa, però no poden afrontar una situació d’incertesa. En aquesta línia es van queixar de la falta d’un reglament clar que desplegui la llei. Van explicar que la majoria de les persones que treballen als escorxadors formen part de cooperatives amb les quals aquest grup té contractes mercantils. De moment, ja s’ha trobat amb expedients d’Inspecció de Treball per la situació laboral a Le Porc Gourmet, malgrat que va assenyalar que no n’ha rebut cap per l’escorxador de Mollerussa.

Destaca les inversions en l’escorxador efectuades pel grup aragonès, que té un pla d’ampliació

La resposta de CCOO i UGT ha estat l’anunci de la convocatòria d’una vaga indefinida, que formalitzaran avui a la conselleria de Treball, a tots els centres de treball que la càrnia a Catalunya. Els sindicats van recordar que han denunciat reiteradament a Inspecció que les cooperatives de treball associat que operen en aquest grup “no compleixen la llei catalana de cooperatives” i que “sotmeten els empleats a condicions de treball indignes amb ritmes de feina inhumans i salaris de misèria per sota del conveni col·lectiu del sector “.

Per la seua banda, fonts de la conselleria no compten amb cap comunicació oficial per part de Jorge sobre la seua possible marxa de Catalunya, igual que l’ajuntament de Mollerussa, que destaca les inversions efectuades per la firma aragonesa des que es va fer càrrec de l’escorxador a començaments de l’any passat.

Treball va recordar que si es convoca la vaga, es farà una crida a les parts a un acte de mediació i que sempre defensarà les condicions laborals.

tracking