SEGRE

Els sindicats mantenen la vaga a l'escorxador porcí de Mollerussa

La reunió amb el propietari, el grup Jorge, ha finalitzat sense acord

Imatge captada ahir dels exteriors de l’escorxador de Mollerussa.

Imatge captada ahir dels exteriors de l’escorxador de Mollerussa.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

UGT i CCOO han anunciat que mantenen la vaga indefinida prevista a partir del 18 de juny a l'escorxador porcí de Mollerussa, propietat de Grupo Jorge. Segons han explicat els sindicats, la reunió mantinguda aquest divendres al matí al departament de Treball amb responsables de l'empresa aragonesa ha finalitzat sense que s'hagi produït un acostament entre les parts.

Els sindicats reclamen que Grupo Jorge mantingui l'activitat a Catalunya i regularitzi la situació laboral dels seus treballadors, donant-los d’alta en el règim general de la Seguretat Social i aplicant-los el conveni col·lectiu del sector. Per la seva banda, l’empresa ha mantingut els seus plantejaments, tot i que ha manifestat que està disposada a asseure’s a parlar, segons apunten UGT i CCOO.

Així, Grupo Jorge, propietari de l’escorxador de porcí de Mollerussa i de Le Porc Gourmet de Santa Eugènia de Berga, estudia la possibilitat de deixar de produir a Catalunya, mesura que afectaria un total de 1.400 treballadors, dels quals més de tres-cents correspondrien a Lleida. Fonts de l'empresa van explicar que estudien aquesta mesura davant del que van qualificar d’“inseguretat jurídica” en matèria laboral, en referència a les modificacions de la llei catalana de cooperatives, l’objectiu de les quals és lluitar contra les falses entitats de treball associat.

El departament de Treball, davant la situació de bloqueig, tornarà a convocar les parts en els pròxims dies.

tracking