SEGRE

Torres finalitza la construcció del seu celler a Les Garrigues

Al Mas de l’Aranyó, connectat amb l’antiga cava subterrània on els monjos elaboraven vi al s. XVIII

Vista de les vinyes i el celler de Torres a Les Garrigues.

Torres finalitza la construcció del seu celler a Les GarriguesLleonard Delshams

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La firma Familia Torres ha acabat la construcció del seu celler a la DO Costers del Segre, ubicada a l’històric Mas de l’Aranyó del s. XVIII a Juneda (Garrigues). Batejada amb el nom de Purgatori, el nou celler consolida el projecte de la Família Torres en aquesta zona de llarga tradició vitivinícola que va iniciar fa gairebé vint anys amb l’adquisició d’una finca de 870 hectàrees.

El celler manté l’estètica de la masia original i és un espai funcional de 1.800 metres quadrats, banyat amb llum natural a través de grans finestrals i en el que s’han utilitzat materials nobles de proveïdors de la zona. Disposa de 46 dipòsits de diferents mides i materials per a la fermentació i criança del vi. Segons l’empresa, els de formigó són únics, ja que han estat fabricats amb una barreja de terra de la pròpia vinya amb la idea de potenciar l’expressió de procedència del vi. També compta amb una sala d’envelliment amb capacitat per a 400 botes.

Com a homenatge als monjos de Montserrat que van habitar la masia a partir de l’any 1770 per conrear la terra i proveir d’aliments a la diòcesi, el celler connecta amb l’antiga cava subterrània on aquests primers residents elaboraven i guardaven el seu vi. La Família Torres també ha rehabilitat part de l’edifici històric, convertint en sala de tastos l’espai que els monjos probablement utilitzaven com a menjador.

Per a Miguel Torres Maczassek, cinquena generació de la Família Torres, amb aquest nou celler "recuperem el passat vinícola d’aquesta històrica finca, en la qual durant molts anys s’havia elaborat vi. Volem retre homenatge a tots aquells que ens van precedir en aquest lloc, i en especial als primers habitants, els monjos que van saber veure el potencial vinícola d’aquesta terra.”

El celler s’estrenarà amb la verema d’aquest any i es destinarà a l’elaboració del vi Purgatori, un vi elaborat amb varietats típicament mediterrànies com la garnatxa i el carinyena i procedent de la vinya que es troba davant l’edifici. És l’únic vi de la Família Torres emparat sota la DO Costers del Segre.

tracking