SEGRE

L'economia catalana creix un 3,4 % interanual en el primer trimestre de l'any

Quatre dècimes per sobre de la mitjana espanyola

La fàbrica de Seat a Martorell.

L'economia catalana creix un 3,4 % interanual en el primer trimestre de l'anyEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’economia catalana va créixer un 3,4 % interanual en el primer trimestre del 2018, una dècima inferior al creixement del trimestre anterior, que va ser del 3,5 %, segons l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat). Segons la Generalitat, l’elevat dinamisme de l’economia catalana ve impulsat principalment per la demanda interna, que es recupera parcialment del trimestre anterior i assoleix un creixement del 3,1 % interanual.

L’evolució de l’economia catalana durant el primer trimestre de l’any situa el creixement del PIB català quatre dècimes per sobre de la mitjana espanyola, 3 %, i un punt percentual per sobre del de la UE-28.

La demanda interna continua creixent a un ritme destacat, 3,1 %, i la seua evolució reflecteix principalment el creixement del consum de les llars, que ha passat del 2 % en el trimestre anterior al 3,2 %, i el consum de les administracions públiques, que ha evolucionat del 3,3 % del trimestre anterior al 4 % en el primer trimestre del 2018.

Quant a l’aportació del sector exterior al creixement de l’economia catalana, el saldo dels intercanvis amb l’estranger experimenta un increment interanual del 0,2 %, a causa d’una reducció en el creixement de les exportacions totals (4,4 %), que passa a ser superat pel creixement de les importacions en el mateix període (4,8 %).

El sector de la construcció destaca amb un creixement interanual del 6,2 % en aquest trimestre, mentre que els serveis mantenen un bon comportament i registren un augment del 2,8 % respecte al mateix període de l’any anterior, principalment gràcies a les activitats immobiliàries, professionals i d’altres.

El creixement de les activitats comercials, de transport i hostaleria ha estat més moderat, un 1,8 %, en una línia similar a les branques de l’administració pública, educació, sanitat i serveis socials, que té una taxa de creixement del 2,1 % en el primer trimestre de 2018.

La indústria ha crescut un 5,2 %, malgrat que l’augment és inferior al creixement del trimestre anterior, 6,4 %, mentre que el sector agrari és l’única branca d’activitat amb una taxa de creixement negativa, en caure un 2,2 %.

tracking