SEGRE

MACROECONOMIA ANÀLISI

Entre l’optimisme i els reptes

La Trobada al Pirineu deixa patent que l’empresariat confia en l’evolució a l’alça de l’economia || Tot i que tenint en compte els reptes i riscos que s’aprecien

Un moment de la Trobada, amb la participació del president Quim Torra davant d’uns 600 participants.

Un moment de la Trobada, amb la participació del president Quim Torra davant d’uns 600 participants.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La 29 edició de la Trobada al Pirineu, que s’ha desenvolupat dijous i divendres a la Seu d’Urgell, ha deixat clar que les previsions econòmiques segueixen marcades per l’optimisme i l’evolució a l’alça de taxes claus, com el Producte Interior Brut o la balança comercial, que continua millorant saldos positius a la província de Lleida amb l’empenta de les exportacions. Però això no significa que empresaris i economistes no tinguin en compte l’existència de reptes i riscos.

Les previsions dels experts que han passat per les jornades econòmiques apunten a un creixement del PIB català i espanyol de prop d’un 3 per cent, basat en l’impuls del consum i una certa millora de l’ocupació. Però empreses i treballadors s’enfronten a reptes com la transformació digital. Tot això, a més, en una societat en la qual els anys de l’última recessió econòmica ha vist créixer les seues desigualtats.

Sobre la retirada gradual dels estímuls i l’anunciat increment de tipus d’interès a la zona euro avançat pel Banc Central Europeu (BCE), diferents experts en relativitzen els efectes sobre l’anomenada economia real.

En gran manera perquè la pujada del preu del diner s’augura molt gradual i perquè, si se segueixen les previsions anunciades aquesta setmana, no començaria previsiblement fins d’aquí a uns divuit mesos.

tracking