SEGRE

AGRICULTURA ASSEMBLEA

La Cooperativa d'Ivars preveu augmentar un 5% la producció de pinso el 2018

Posa en marxa dos granges experimentals d’oví i porcí a la Fuliola i Tornabous

Vista general de l’assemblea de la Cooperativa d’Ivars celebrada ahir, a la qual van assistir 180 socis.

Vista general de l’assemblea de la Cooperativa d’Ivars celebrada ahir, a la qual van assistir 180 socis.COOPERATIVA D’IVARS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Cooperativa d’Ivars d’Urgell va celebrar ahir l’assemblea anual de socis amb bones notícies. D’una banda, el director general, Antoni Pané, va pronosticar un augment d’entre el 5 i el 10% en la producció de pinsos per a l’actual exercici. Un increment que consolidaria la recuperació aconseguida al tancament del 2017, en el qual la cooperativa va aconseguir que les seues fàbriques d’Ivars, Torregrossa i la Fuliola assolissin un total de 288.421 tones, un 1,9% més que a l’exercici anterior. Per a aquest any, es confia que el repunt sigui molt més gran i s’arribi a les 315.000 tones.

Un altre dels punts importants de l’assemblea va ser l’aprovació de la posada en marxa de dos granges experimentals de porcí i oví. Les explotacions, situades a la Fuliola i Tornabous, tenen com a objectiu experimentar amb l’alimentació per oferir la millor qualitat als socis. En el cas de l’oví, fa 15 dies van entrar-hi els primers animals, mentre que la de Tornabous prepara els últims detalls per iniciar l’activitat. Aquestes dos granges se sumaran a la que la cooperativa ja té de boví des del 2011 a Ivars d’Urgell. Així mateix, l’assemblea va aprovar canvis en el consell rector que garanteixen el relleu generacional a la cooperativa. D’aquesta forma, Jordi Saltiveri, en representació de Cataró SL, va ser nomenat nou membre del consell en substitució del seu pare, Rossend Saltiveri, que va cessar en el càrrec, i van ser reelegits Josep Maria Clos i Josep Gelonch. La cooperativa va facturar l’any passat 175,2 milions i va aconseguir-ne 1,37 de benefici.

tracking