SEGRE

Lleida lidera el creixement d'empreses del metall a Catalunya

El sector va finalitzar l'any amb 5.615 treballadors nous, segons el Baròmetre Trimestral de Pimec

Imatge del polígon industrial El Segre de la capital del Segrià.

Imatge del polígon industrial El Segre de la capital del Segrià.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La demarcació de Lleida va liderar a Catalunya el creixement del nombre d'empreses del metall el 2017, segons el Baròmetre Trimestral presentat per Pimec Metall. Aquest augment es va concretar en 416 centres de cotització del sector del metall el desembre del 2017, un 3% més que l'any anterior, enfront la caiguda del 5,8% registrada el 2016.

Els subsectors industrials de vehicles de motor, remolcs i semiremolcs; materials i equips elèctrics, i productes informàtics i electrònics van encapçalar aquest creixement, amb increments del 22,2%, l'11,1% i el 8,3%, respectivament.

Tot i que la indústria del metall va registrar un notable creixement en termes d’ocupació a tota Catalunya –del 3,6% respecte a l’any anterior–, la demarcació de Lleida va ser la que més ho va evidenciar, ja que va acabar el 2017 amb 5.615 treballadors nous, un 9% més que al final del 2016. En aquest aspecte destaca l'impuls del subsector de vehicles de motor, remolcs i semiremolcs, amb 589 nous treballadors, un 20% més en comparació a l'any anterior.

El president de Pimec Metal, Miquel Camps, ha assegurat que Lleida és "un punt estratègic de la indústria del metall, que ha de mantenir el seu creixement per poder generar més llocs de treball i dinamitzar el teixit empresarial lleidatà."

tracking