SEGRE

INDÚSTRIA XIFRES

El nombre d'empreses del metall a Lleida augmenta un 3% el 2017

És l’increment percentual més gran registrat a Catalunya durant l’any passat || Ponent concentra el 5% de l’activitat empresarial catalana d’aquest sector

Imatge del polígon industrial El Segre de la capital del Segrià.

Imatge del polígon industrial El Segre de la capital del Segrià.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Lleida va tancar l’any 2017 amb 416 empreses del sector del metall, la qual cosa representa un creixement del 3% en comparació amb el nombre de companyies d’aquest àmbit que hi havia a la demarcació el 2016, segons Pimec. Així, segons revela el Baròmetre del Metall fet públic ahir per la patronal pimes catalana, Ponent va experimentar, en aquest sentit, l’increment percentual més gran de tot Catalunya, davant l’avenç del 0,7 per cent a Tarragona i de les baixades del 2,2% a Girona i de l’1,3% a Barcelona. Igualment, la dada de l’any passat contrasta amb la caiguda del 5,8% en empreses del sector del metall registrat a les comarques lleidatanes el 2016.

Aquestes dades difereixen de les ofertes per la patronal Femel, que el desembre passat va calcular que el conveni del metall és d’aplicació a Lleida en un miler d’empreses que compten amb uns 10.000 treballadors.

Segons Pimec, Lleida segueix a la cua pel que fa a indústria del metall, amb un 5% del total català. Per subsectors, el que més va contribuir a l’expansió experimentada a la província va ser el dels vehicles a motor, remolcs i semiremolcs, amb una pujada del 22,8% en els seus centres a la demarcació, que són ara 22. A més, les empreses de materials i equips elèctrics van créixer un 11,1%, fins a les 20, i les de productes informàtics i electrònics ja són 13, un 8,3% més que el 2016. El president de Pimec Metall, Miquel Camps, va destacar que Lleida és “un punt estratègic de la indústria del metall, que ha de mantenir el seu creixement per poder generar més llocs de treball”. L’augment d’empreses va venir acompanyat per un increment del 9% en el nombre de treballadors del sector a Lleida al tancament del 2017, el més gran de Catalunya, seguit del de Girona, que va ser del 4,5%, just la meitat. D’aquesta manera, durant l’any passat, el metall lleidatà va tancar amb un total de 5.615 treballadors. El subsector que més va contribuir va ser, una altra vegada, el dels vehicles a motor, remolcs i semiremolcs, amb un 20,4%. També van créixer un 12,5% el nombre de treballadors metal·lúrgics fins a sumar-ne 413 al tancament de l’any.

tracking