SEGRE

AUTOMOCIÓ ALEMANYA

El president d'Audi, detingut per l'escàndol del 'dieselgate'

Rupert Stadler.

Rupert Stadler.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La policia alemanya va detenir ahir el president del fabricant automobilístic Audi, Rupert Stadler, a l’existir perill real que entorpeixi l’acció judicial en la investigació oberta per la manipulació d’emissions de gasos contaminants en vehicles dièsel. És la primera detenció d’un gran executiu de les companyies automobilístiques que conformen el grup matriu Volkswagen, que va assenyalar que la detenció de Stadler és provisional.

Diversos mitjans alemanys van informar que Stadler serà substituït de forma interina per Bram Schot, des de fa menys d’un any director de vendes d’Audi.

La Fiscalia de Munic, encarregada del cas, ha ordenat la presó preventiva de Stadler perquè considera que existeix perill que pugui entorpir l’acció de la justícia i intenti influir en les declaracions d’alguns testimonis.

Fa una setmana la policia va escorcollar els habitatges de Stadler, que des de fa onze anys presideix Audi, i d’un altre membre del comitè executiu de la companyia alemanya, i allà van decomissar proves. Els dos estan acusats d’engany i falsedat de declaració indirecta en la venda al mercat europeu de vehicles dièsel equipats amb un software per manipular les emissions de gasos contaminants i nocius.

La Fiscalia sospita que Audi va vendre als EUA i Europa a partir del 2009 uns 220.000 vehicles equipats amb aquest software.

tracking