SEGRE

BANCA CRÈDITS

MicroBank ajuda a crear 4.000 llocs de treball a Lleida

Gràcies als microcrèdits concedits entre el 2007 i el 2017 || En tot l’Estat es van disposar un total de 4.000 milions d’euros

El conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar.

El conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Entre els anys 2007 i 2017, una dècada marcada per la profunda crisi econòmica i financera, MicroBank, el banc social participat íntegrament per CaixaBank, va ajudar a crear un total de 4.000 llocs de treball a la província de Lleida gràcies a la concessió de 2.600 microcrèdits a emprenedors i famílies amb dificultats d’accés al crèdit.

A tot l’Estat, MicroBank ha concedit un import que ascendeix a 4.083 milions d’euros des del seu naixement el 2007 per finançar prop de 745.000 microcrèdits, segons va informar l’entitat a la presentació del balanç del desè aniversari del banc social.

L’import mitjà del crèdit a negocis és de 10.838 euros amb un termini d’amortització de quaranta-nou mesos, i per la seua part l’import mitjà del crèdit familiar és de 4.294 euros a llars on el 48 per cent té ingressos inferiors a 1.000 euros i fins a un 46 per cent no pot fer-se càrrec d’un imprevist de 600 euros.

El president de MicroBank, Antoni Vila, va explicar que “el nostre banc social ha continuat creixent i ajudant la població en un context en el qual el sector s’ha estat despalanquejat”, amb un descens de la producció de microcrèdits d’un 50 per cent.

“Posar impostos a la banca implica posar una càrrega sobre els més de 600.000 accionistes particulars de CaixaBank o fins i tot sobre projectes com l’Obra Social La Caixa, per la qual cosa no seria una cosa positiva”, va advertir.

Gortázar no veu una bona idea la taxa a la banca del Govern El conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar, va considerar que posar un impost a la banca seria una manera de discriminar el sector, que ja ha d’assumir una sèrie de recàrrecs i l’actual context negatiu de tipus d’interès en mínims històrics. “Naturalment, no seria una bona idea, això suposa discriminar sectors de l’economia”, va assegurar el directiu al ser preguntat per la fórmula fiscal que el nou Govern de Pedro Sánchez considera apropiada per finançar el sistema de pensions.

tracking