SEGRE

LABORAL OCUPACIÓ

Batuda d’Inspecció a l’escorxador del grup Vall Companys a Osona

Investiga si utilitza falses cooperatives a Patel, ubicada a l’Esquirol || La companyia càrnia lleidatana defensa que compleix amb la llei a totes les seues empreses

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un equip de Mossos d’Esquadra i inspectors de la conselleria de Treball van fer ahir una batuda a l’escorxador Patel, propietat del grup lleidatà Vall Companys, a l’Esquirol, a la comarca barcelonina d’Osona, segons van explicar fonts del Govern. La investigació se centra en la sospita que la companyia estaria treballant amb alguna de les anomenades falses cooperatives del sector carni, sobre les quals els sindicats han denunciat que suposen jornades maratonianes i sous irrisoris.

L’escorcoll es produeix en el marc d’una ofensiva de la Generalitat contra les falses cooperatives, que pretén que els treballadors passin a formar part del Règim General de la Seguretat Social i que deixin de constar com a cooperativistes. El grup Vall Companys va defensar ahir que les contractacions que permeten l’activitat de totes les seues empreses es fan d’acord amb la llei estatal de cooperatives i també la normativa catalana.

Els sindicats denuncien que es veuen forçats a “jornades maratonianes per sous irrisoris”

Fonts de la companyia van assegurar que les condicions econòmiques amb les empreses subcontractades que porten a terme la seua activitat a les companyies del grup estan “per sobre del que marca el conveni del sector”.

Fonts d’UGT van apuntar que el de Patel és un dels escorxadors importants, on calculen que hi ha unes dos-centes persones en plantilla, però que podrien estar-hi treballant un nombre similar de falsos autònoms. En aquesta línia, van afirmar que el sindicat havia presentat denúncies per les pràctiques del grup Vall Companys, al qual acusen de la utilització dels anomenats falsos autònoms i falses cooperatives.

Tanmateix, no n’havien presentat cap de concreta contra Patel, per la qual cosa consideren que la batuda d’ahir per part d’Inspecció seria a causa d’una actuació d’ofici. Malgrat que els sindicats insisteixen en el que qualifiquen d’abusos d’aquestes figures laborals per reduir costos és “generalitzat” al sector, afirmen que hi ha casos flagrants, com el del Grup Vall Companys o el Grup Jorge. Aquesta problemàtica va provocar la convocatòria d’una vaga indefinida per part de Comissions Obreres i UGT en dos escorxadors de Grup Jorge, ubicats a Santa Eugènia de Berga i Mollerussa, encara que de moment ha quedat suspesa després de la negociació i un preacord amb la companyia aragonesa, amb la mediació de la Generalitat. Falta per concretar, no obstant, l’acord que posi fi al conflicte laboral.

tracking