SEGRE

BALANÇA COMERCIAL

Lleida exporta més de 600 milions en quatre mesos

Repunt de gairebé un 12% de les vendes a l’exterior el mes d’abril || Més del 61% correspon a alimentació i begudes

Els ports són la gran via de sortida de les exportacions a països llunyans.

Els ports són la gran via de sortida de les exportacions a països llunyans.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les empreses de Lleida han exportat productes per valor de 602,7 milions d’euros durant els quatre primers mesos de l’any, xifra que representa un increment del 4,7% respecte al mateix període de l’any passat, amb la qual cosa es confirma el ritme positiu de les exportacions de la província. Només el mes d’abril, les vendes van assolir els 152,7 milions, amb un repunt de l’11,7%, segons es desprèn de les dades facilitades ahir per la secretaria d’Estat de Comerç.

El gruix d’aquestes operacions, amb més del 61% en el quadrimestre i 84,2 milions, corresponen a productes d’alimentació i begudes. Tradicionalment, són les fruites i l’oli d’oliva els que encapçalen el rànquing, amb una important temporalitat en el primer dels casos. De fet, el gruix de les exportacions fructícoles comencen aquestes setmanes, a l’entrar de ple la campanya de comercialització de la fruita de pinyol. Els béns d’equip representen el segon gran grup de productes exportats, però a gran distància, amb disset milions.

L’economia espanyola acumula un dèficit comercial de 9.983 milions fins a l’abril

Pel costat de les importacions, el balanç des del gener fins a l’abril dóna un total de 307,3 milions, un 8 per cent més que durant el mateix període de l’any passat. A l’abril, no obstant, s’aprecia un important repunt d’un 26,6 per cent, fins a tancar el mes amb 84,7 milions d’euros.

Amb aquestes dades, Lleida es manté, en contra del que passa al conjunt de Catalunya i l’Estat, amb una balança comercial (exportacions menys importacions) positiva. Les vendes en altres països per part de les empreses de Lleida superen en 295,3 milions les compres fins a l’abril.

Les exportacions catalanes van créixer un 8,1% a l’abril, i van assolir els 5.957,8 milions, la qual cosa implica la xifra més elevada d’un mes d’abril de tota la sèrie històrica i un 25% del total de vendes a l’exterior del conjunt d’Espanya. El dèficit comercial espanyol va assolir els 9.983 milions en els quatre primers mesos de l’any, xifra un 18,9% superior a la registrada en el mateix període del 2017, malgrat el nou rècord de les exportacions.

tracking