SEGRE

PENSIONS ESTADÍSTICA

Una viuda de Lleida ingressa 5.100 € menys que un jubilat

Ingressos mensuals sota el llindar de la pobresa || Adverteixen que la taxa a la banca no ajudaria amb les pensions

Els pensionistes continuen protagonitzant protestes.

Els pensionistes continuen protagonitzant protestes.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les pensions de viudetat a la província de Lleida, de les quals prop del 96 per cent són percebudes per dones, amb 579,98 euros al mes, suposa un 39 per cent menys que el que la Seguretat Social abona per una pensió mitjana de jubilació, 936,49 euros mensuals. Això són 365,51 euros menys al mes i fins a 5.117,14 euros menys a l’any.

Segons càlculs del sindicat UGT, en el conjunt de Catalunya, una viuda cobra de mitjana 681 euros, per sota del llindar de la pobresa, situat en els 718,2 euros mensuals (poc més de 10.000 euros anuals), segons l’Idescat. Segons el sindicat, “desgraciadament hem de dir que les quanties de les pensions de viudetat s’aproximen més a les quanties que presenten les pensions assistencials que a les contributives”.

Afirma que l’impost a la banca encariria el crèdit i incrementaria les comissions

Així, destaca que mentre els homes són majoritaris en les prestacions de jubilació, de quanties més elevades, “les dones tenen una presència més alta en les prestacions de viudetat, menys dotades econòmicament. Una dona que es queda viuda perquè el seu marit jubilat mor, cobrarà només el 52 per cent del que percebia el seu cònjuge en concepte de jubilació”. El resultat de tot això, assenyala el sindicat amb motiu de la celebració avui dissabte del Dia de les Viudes, és que “si un dels objectius del sistema públic de pensions és eradicar la pobresa en la vellesa, és evident que no estem garantint la suficiència econòmica amb pensions per sota dels 600 i 500 euros”. UGT acaba constatant que “les desigualtats i discriminacions laborals que viuen les dones al llarg de tota la seua carrera professional repercuteixen negativament sobre les pensions de les dones, reproduint-se una vegada més una bretxa de gènere en el sistema de pensions”.

D’altra banda, el Banc d’Espanya va advertir que un impost a la banca encariria el crèdit i incrementaria les comissions o, en el seu defecte, reduiria la rendibilitat del sector, sense ser capaç en qualsevol cas de solucionar un problema d’aquesta magnitud com és el sistema de pensions.

tracking