SEGRE

El canvi de Govern no influirà en la inversió publicitària

Creixerà aquest any un 2,1%, fins els 12.543,8 milions d’euros

Monedas de euros

El canvi de Govern no influirà en la inversió publicitàriaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La inversió publicitària a Espanya creixerà aquest any un 2,1%, fins els 12.543,8 milions d’euros, i els anunciants descarten que el canvi de Govern influeixi en els diners invertits en publicitat. Són dades de l’estudi Zenthinela, elaborat per Zenith a partir de les previsions de les empreses anunciants i fet públic aquest dilluns, es preveu que la inversió publicitària en mitjans convencionals pugi un 3,4 %, i que el creixement en no convencionals sigui de l’1,1 %.

Les previsions són especialment positives en mitjans digitals: la millor inversió recaurà en mòbils (on l’increment serà de l’11,9 %), seguida del vídeo en línia (11 %), d’internet (9,1 %) i de xarxes socials (7,5 %) i canals de televisió de pagament (6,2 %).

L’altra cara de la moneda, una vegada més, és per als mitjans impresos: s’espera que els diaris caiguin un 5,9 %; les revistes, un 6,6 % i els suplements, un 8,9 %. La publicitat en televisió generalista augmentarà un 3,4 % i en ràdio, un 2 %. "L’any no va començar amb gaire força i el primer trimestre es va tancar amb lleugeres caigudes després d’una Setmana Santa primerenca. L’abril tampoc no va ser un mes brillant, però el semestre es tanca amb millors expectatives gràcies en part al moviment més important provocat pel Campionat Mundial de Futbol", apunta l’informe.

La majoria d’anunciants del panell (un 76 %) creu que el canvi de l’Executiu no tindrà cap impacte en la inversió publicitària i el pessimisme pel conflicte a Catalunya també descendeix: la situació ja li preocupa a menys de la meitat de les empreses de publicitat que formen part d’aquest panell.

tracking