SEGRE

Augmenten els drets dels viatgers que contracten paquets combinats

La Unió Europea imposa noves normes a partir de l'1 de juliol

Viatgers en un dels vols de Neilson a l’aeroport d’Alguaire.

Viatgers en un dels vols de Neilson a l’aeroport d’Alguaire.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els drets dels consumidors de paquets combinats i dels viatgers que contractin diversos serveis en un mateix web o punt de venda estaran més protegits a partir de l'1 de juliol gràcies a la nova normativa de la Unió Europea. A més dels paquets de vacances tradicionals, les noves normes també protegeixen els consumidors que contracten viatges combinats de tota mena, incloses les vacances personalitzades en les quals el viatger escull diferents elements des d'un únic punt de venda, tant si aquest és en línia com si no. Les noves normes també inclouen protecció per a serveis de viatge vinculats, que són aquells en què el consumidor contracta diversos serveis de viatge a un punt de venda, tot i que en procediments de reserva separat, o bé quan, després d'haver contractat un servei en una pàgina web se'l convida a contractar-ne un altre en un lloc web diferent.

La comissària de Justícia, Consumidors i Igualtat de Gènere, Vӗra Jourová, ha explicat que reservar les vacances en línia és fàcil, "però si alguna cosa va malament vols estar segur que estaràs plenament protegit". "Hem adaptat les normes sobre paquets de viatge a l'era digital i a les noves maneres de contractar les vacances", ha afegit.

Les noves normes beneficiaran els consumidors amb informació més clara per als viatgers, reemborsament i reparació en cas de fallida, normes clares sobre la responsabilitat, reforç dels drets de cancel·lació, allotjament si el viatge de tornada no es pot fer com estava previst i assistència als viatgers.

El juliol de 2013 la Comissió Europea va fer una proposta per ampliar la protecció que oferia la Directiva de la UE sobre paquets de viatges de 1990 i el Parlament Europeu i els Estats membres la van adoptar formalment el novembre de 2015. Aquestes noves normes havien d'estar transposades a la legislació dels Estats membres l'1 de gener de 2018. Des de l'1 de juliol, la normativa és aplicable a tots els Estats membres.

Més informació

tracking