SEGRE

Facua denuncia que el juny va finalitzar amb la factura de la llum més cara de l'any

L’associació demana d’acabar amb l’"especulació" i les "injustificadament" altes tarifes elèctriques

Una torre elèctrica.

Facua denuncia que el juny va finalitzar amb la factura de la llum més cara de l'anyEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’associació Facua-Consumidors en Acció ha denunciat que el juny ha finalitzat amb la factura de la llum més cara en el que va d’any, amb una nova pujada de l’1,8%, 1,37 euros més que el mes anterior. Així, la factura per a un usuari mitjà -amb un consum de 366 kWh mensuals i 4,4 kW de potència contractada- s’ha situat el mes de juny en 76,71 euros, davant els 75,34 euros de maig (mes en què va pujar un 7,7 %), ha indicat l’associació en un comunicat.

En un manifest anomenat 'No més talls de llum’, Facua reclama el president del Govern, Pedro Sánchez, que "assumeixi les reivindicacions" dels usuaris i aprovi "una autèntica tarifa social" per als consumidors amb menys poder adquisitiu i sufragada per les empreses elèctriques.

L’associació demana al Govern una baixada de les tarifes del sector elèctric per acabar amb l’"especulació" i les "injustificadament" altes tarifes elèctriques que pateixen els usuaris.

Facua també inclou entre les seues reivindicacions l’aplicació de l’IVA superreduït a l’electricitat, passant del 21 % actual al 4 %, "per ser considerat un servei essencial per a la ciutadania".

tracking