SEGRE

LABORAL

El personal de terra d’Iberia convoca quatre dies de vaga a Barcelona

Els empleats dels taulells de facturació, de càrrega i descàrrega d’equipatge o els responsables del manteniment de les aeronaus

El personal de terra d'Iberia convoca quatre dies de vaga a Barcelona

El personal de terra d'Iberia convoca quatre dies de vaga a BarcelonaEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comitè d’empresa d’Iberia Barcelona ha convocat vaga per als dies 27 i 28 de juliol i 3 i 4 d’agost per denunciar la situació de "sobrecàrrega de treball" que pateix la plantilla, formada per unes 2.000 persones, i els "incompliments sistemàtics" dels acords assolits amb els sindicats.

A la vaga, que ja ha estat registrada davant del Departament de Treball, estan anomenats tots els treballadors de terra de la companyia a l’aeroport d’El Prat, entre ells els fets servir dels taulells de facturació, de càrrega i descàrrega d’equipatge o els responsables del manteniment de les aeronaus, segons ha indicat a Efe el portaveu d’UGT a Iberia Barcelona, Omar Minguillón.

Els treballadors del 'hub' de Barcelona, un dels més importants del grup IAG, al qual pertany Iberia, sostenen que l’actual plantilla és insuficient per cobrir les necessitats reals del servei i citen a la companyia a reprendre el diàleg per buscar una solució als problemes d’aquest col·lectiu.

En un comunicat, UGT, el sindicat majoritari en el comitè d’Iberia Barcelona, assegura que els empleats continuen esperant un pla industrial per al seu aeroport que contempli la contractació necessària que solucioni l’excés de treball a què està sotmesa la plantilla.

Segons aquest sindicat, els principals problemes d’Iberia Barcelona són la falta de contractació estable, la necessitat d’incrementar la plantilla eventual, que ja és del 40 %, l’ús "indiscriminat" de la figura de les hores extra d’obligat compliment i la necessitat d’adquirir un compromís de la disminució de dies de presència per a la pròxima temporada.

"Desgraciadament, fins el dia d’avui els treballadors només hem rebut negatives de forma sistemàtica per part de la direcció a l’hora d’abordar aquests problemes que repercuteixen en el bon funcionament de l’operativa i en les relacions laborals en aquest aeroport, així com en el tracte que reben els clients i passatgers", assegura UGT.

La central adverteix que els problemes a Barcelona s’agreujaran durant l’època estival, quan es produeix un creixement exponencial de les operacions de Vueling, companyia que també forma part d’IAG i la plantilla de la qual està "saturada" per poder oferir el servei en òptimes condicions.

tracking