SEGRE

CONSUM

Facua demana de canviar la legislació de les aerolínies per facilitar la recuperació dels diners

Exigeix a Ryanair que torni l’import íntegre dels bitllets a tots aquells passatgers que ho reclamin per tenir un vol contractat per als dies de la vaga de tripulants de cabina el 25 i 26 de juliol

Facua demana de canviar la legislació de les aerolínies per facilitar la recuperació dels diners

Facua demana de canviar la legislació de les aerolínies per facilitar la recuperació dels dinersEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’organització de consumidors Facua ha instat el Govern a modificar la legislació de les aerolínies per establir el dret dels passatgers a recuperar els seus diners des de la data en què un sindicat anunciï una vaga.

Davant de la previsió que la vaga en la companyia Ryanair no es desconvoqui, l’organització de consumidors ha enviat sengles escrits al ministre de Foment, José Luis Ábalos, i a la ministra de sanitat i Consum, Carmen Montón, en la qual els sol·liciten aquesta modificació legislativa, que, per a Facua, "no és complexa i té encaix".

El portaveu de Facua, Rubén Sánchez, ha advertit en una roda de premsa que milers de passatgers poden veure’s afectats per la vaga, la qual cosa podria suposar que perdin la totalitat o part dels seus dies de vacances, estades en hotels o vols de connexió.

A més, Facua ha instat Ryanair que torni l’import íntegre dels bitllets a tots aquells passatgers que el reclamin per tenir un vol contractat per als dies de la vaga de tripulants de cabina el 25 i 26 de juliol.

Recorda que la sentència del 13 d’octubre de 2011 del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) aclareix que tot passatger afectat per un retard podrà reclamar, a més de les compensacions taxades que estableix la normativa, una indemnització pels danys i perjudicis, inclosos els morals, per l’incompliment del contracte de transport aeri que hagin patit.

Facua tem que a la vaga ja anunciada se sumin altres convocatòries, tant per part dels tripulants de cabina com d’altres treballadors (pilots o personal de terra), tal com ja ha passat amb els pilots de l’aerolínia a Irlanda, que tenen convocada una vaga de 24 hores per al 12 de juliol.

tracking