SEGRE

POLÍTICA FISCAL

Madrid anuncia impostos a les tecnològiques i la banca

El Govern de Sánchez també estudia nous gravàmens a productes contaminants || L’objectiu, finançar les pensions

La ministra d’Hisenda, María Jesús Montero.

La ministra d’Hisenda, María Jesús Montero.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, va anunciar ahir que aquest departament treballa en la implantació en un nou impost a les entitats bancàries i un altre que gravi les activitats de les empreses tecnològiques. En aquest sentit, va explicar que “no es tracta d’apujar els impostos als ciutadans, sinó de crear espais fiscals nous per al segle XXI”. Montero va indicar que l’impost sobre la banca servirà per finançar les pensions. Així mateix, el Govern prepara nous gravàmens per als productes contaminants, no amb “afany recaptatori”, sinó per penalitzar les conductes perjudicials per al medi ambient. Montero també va reiterar que l’IRPF no pujarà.

Després de l’anunci de la ministra Montero, la Confederació Espanyola de Caixes d’Estalvi (CECA) va emetre un comunicat en el qual va alertar dels “possibles efectes col·laterals” que més càrrega tributària sobre la banca pot representar per a l’economia espanyola en conjunt.

Per la seua banda, l’entrada en vigor ahir dels comptes del 2018 ja ha reduït l’IVA del cine des del 21 per cent fins al 10 per cent.

Proposen un tipus efectiu mínim del 15 per cent en Societats La reforma que prepara l’Executiu socialista també preveu que el tipus efectiu en l’impost de societats, és a dir, el que es tributa realment després d’aplicar les deduccions, s’elevi al mínim de 15 per cent. En l’actualitat, el terra se situa en el 12%. “Ens inclinem per posar un tipus mínim a les grans empreses i que no es puguin aplicar deduccions posteriors”, va insistir. La ministra va dir a més que, per afavorir la igualtat, estudien implantar deduccions per a les firmes que advoquin per la igualtat efectiva. D’altra banda, amb l’entrada en vigor dels pressupostos, s’aplicarà la pujada de l’1,6% per aquest any a les pensions amb efectes retroactius a dia 1 de gener. Així mateix, el permís de paternitat passarà de quatre a cinc setmanes.

tracking