SEGRE

ESTADÍSTIQUES IDESCAT

Les empreses de Lleida, les catalanes més optimistes

Lideren la confiança empresarial de cara a aquest tercer trimestre i és on més creix || Malgrat caure les expectatives en un any

Imatge d’un dels carrers del polígon industrial El Segre.

Imatge d’un dels carrers del polígon industrial El Segre.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les empreses de la província de Lleida són les més optimistes de cara als resultats de l’economia en aquest tercer trimestre de l’any. Almenys és el que es desprèn de l’índex de confiança empresarial que es va fer públic ahir per l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat), que utilitza dades de les Cambres de Comerç de Lleida i Tàrrega.

En concret, Idescat situa l’increment de la confiança de les empreses locals en 1,7 per cent més de cara al període comprès entre els mesos de juliol a setembre. La variable utilitzada en el càlcul, segons explica Idescat, és la marxa del negoci de l’establiment qüestionat en el trimestre finalitzat, la qual cosa equivaldria a la seua situació, i en el trimestre entrant, amb la qual cosa es mesuren les expectatives. Malgrat la millora del clima empresarial a les comarques de Ponent aquest trimestre, les dades no són tan optimistes si la comparació es fa amb un any enrere. En aquest cas, parlaríem d’una caiguda d’un 5,6%, la més elevada de tot Catalunya, on totes les províncies registren taxes negatives.

La confiança empresarial a Catalunya creix un 0,3 per cent en el tercer trimestre

L’índex de confiança empresarial es mesura amb base a l’any 2013, cosa que significa que a aquell any se li atribueix una taxa de cent punts. En aquest tercer trimestre de l’any, la taxa de Lleida és de 154,6. És a dir, que el clima empresarial de Lleida ha millorat des de l’inici del període en 54,6 punts. És la millor dada també de tots els recollits per les cambres a Catalunya.

En el conjunt de Catalunya l’índex de confiança empresarial de Catalunya creix un 0,3% en el tercer trimestre en comparació amb els tres mesos anteriors. L’hostaleria i el transport són els únics sectors que experimenten una caiguda de la confiança (-1,4%), mentre que la indústria i el comerç es mantenen i la construcció i la resta de serveis milloren, un 1,5% i un 0,9%, respectivament.

Amb comparació amb el mateix trimestre de l’any passat, l’índex de confiança empresarial mostra un descens del 2,3 per cent.

tracking