SEGRE

CONGRÉS AUTOMOCIÓ I ENERGIA

Madrid diu que el 61% de cotxes de Lleida “tenen els dies comptats”

Al ser dièsel, segons la ministra de Transició Ecològica || Mentre que Hisenda treballa en l’aplicació de més tributs al gasoil i equiparar-lo a la gasolina

La ministra, ahir a l’arribar a la comissió del Congrés.

La ministra, ahir a l’arribar a la comissió del Congrés.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, va afirmar ahir al Congrés que “el dièsel té els dies comptats” i que el seu “impacte” en la qualitat de l’aire “és prou important com per anar pensant en un procés de sortida”. A Lleida tindrien així data de caducitat el 60,7% dels turismes que estan matriculats a la província. En concret, estem parlant de 132.730 cotxes i totterrenys, sobre un parc total a les comarques de Ponent de 218.488.

En tot cas, sobre una possible pujada d’impostos que pogués afectar el gasoil, la ministra es va remetre al seu col·lega María Jesús Montero, titular d’Hisenda. Com va publicar SEGRE, només en el sector dels cotxes, l’increment de la tributació que equipararia els preus de gasoil i gasolina costaria als conductors de cotxes de la província de pràcticament set milions d’euros anuals.

A Lleida 132.730 dels 218.488 turismes i totterrenys matriculats són de tecnologia dièsel

Aposta per reformar la regulació de l’autoconsum d’energia i la cogeneració

Preguntada pels mitjans per les restriccions al trànsit que preparen ciutats com Madrid, Ribera veu la mesura “molt raonable i molt normal”, ja que creu necessari facilitar la mobilitat però també que aquesta “afecti cada vegada menys, en la mesura possible, la salut dels ciutadans”.

“Evidentment, el dièsel té els dies comptats. Durarà més o menys, però sabem que el seu impacte en partícules i en el que respirem és prou important com per anar pensant en un procés de sortida”, va dir.

Segons dades de la consultora MSI per a la patronal dels concessionaris, Faconauto, es tracta del menor augment de transferències registrades a Catalunya, que ha tancat el semestre amb 154.531 vehicles d’ocasió venuts, la qual cosa representa un creixement del 8% respecte al mateix període de l’exercici anterior.

En el conjunt de l’Estat, les vendes van créixer un 6 per cent des del gener fins al juny, fins a 990.899 unitats.

Ribera, que va exposar ahir les línies del seu departament a la Comissió per a la Transició Ecològica del Congrés dels Diputats, va indicar que, entre les mesures urgents del ministeri està recuperar una “aposta decidida” per les renovables i l’eficiència energètica. Va defensar que cal “recuperar la confiança dels inversors” a Espanya, una cosa que va dir que “no és fàcil”, i va assenyalar que per a això es necessiten “marcs previsibles”.

Va indicar que perquè Espanya pugui complir els objectius de canvi climàtic que ha marcat la Unió Europea hi ha d’haver una “alta penetració de renovables”, per a la qual cosa Espanya té un “potencial immens”, i tancar progressivament les centrals més contaminants, però “sense que es produeixin traumes”.

Va dir que una altra de les mesures serà reformar la regulació de l’autoconsum i revisar la normativa que s’oposi al creixement de la cogeneració, clau, segons va afirmar la ministra de Transició Ecològica, per a la competitivitat de la indústria espanyola.

tracking