SEGRE

LABORAL OCUPACIÓ

Gairebé la meitat dels parats de Lleida no cobren ajudes

Representen més de 9.800 persones a la província || La prestació contributiva, amb 794 euros mensuals, a la cua de Catalunya

Imatge de la seu del Tribunal Constitucional a Madrid.

Imatge de la seu del Tribunal Constitucional a Madrid.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Quatre de cada sis aturats de la província de Lleida, 9.820 persones, no cobren cap tipus d’ajuda pública, segons es desprèn de les últimes dades fetes públiques pel Servei Públic d’Ocupació Estatal (Sepe), l’antic Inem. En concret, a les comarques de Ponent i amb l’última informació disponible referida al mes de maig, són només 10.301 aturats sobre un total de 20.121 persones registrades a les oficines del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOSC) els que compten amb suport econòmic públic. És a dir, que els suports arriben al 51,19% del total.

El gruix dels perceptors, 7.556, reben prestacions contributives, les de més import, mentre que 2.201 perceben les assistencials, a les quals es té dret una vegada esgotades les primeres i sempre que es compleixi una sèrie de requisits econòmics i familiars. La resta correspon a altres programes, coneguts com a Renda Activa d’Inserció i Programa d’Activació de l’Ocupació.

Anul·la el requisit d’absència de rendes familiars per accedir al subsidi de majors de 55

La prestació contributiva mitjana a la província de Lleida és de 793,7 euros mensuals, la més baixa de tot Catalunya i també inferior a la mitjana estatal, que assoleix els 810,4 euros.

Els sindicats alerten que cada vegada són més els parats que es troben en una situació límit i reclamen millores en els suports públics i revertir les retallades aplicades al sistema durant la crisi.

D’altra banda, el Constitucional ha declarat inconstitucional i nul·la una disposició legal de l’any 2013 que establia com a requisit per accedir al subsidi de majors de 55 anys al no tenir rendes familiars. D’aquesta manera, torna a la situació inicial, en la qual només es tenien en compte les rendes personals a l’hora de concedir o no l’accés al subsidi. La sentència, arran d’un recurs presentat pel PSOE, declara inconstitucionals i nul·les diverses disposicions del Reial Decret Llei de 15 de març del 2013 sobre mesures per afavorir la continuïtat de la vida laboral dels treballadors de més edat i promoure l’envelliment actiu.

tracking