SEGRE

COMERÇ

Els Estats Units denuncien a la UE, Xina, Mèxic, el Canadà i Turquia davant de l’OMC

Per la imposició d’aranzels

Els Estats Units denuncien a la UE, Xina, Mèxic, el Canadà i Turquia davant de l'OMC

Els Estats Units denuncien a la UE, Xina, Mèxic, el Canadà i Turquia davant de l'OMCEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Estats Units van denunciar davant de l’Organització Mundial de Comerç (OMC) a la Unió Europea, la Xina, Mèxic, el Canadà i Turquia per l’aplicació d’aranzels a les seues exportacions en resposta als gravàmens imposats per Washington a les importacions d’alumini i l’acer.

Aquestes queixes han estat presentades de manera independent i formal davant de l’organisme mundial per considerar que les mesures aranzelàries d’aquestes cinc economies són "il·legals", a diferència dels gravàmens imposats per la Casa Blanca, que responen a una qüestió de "seguretat nacional", va assegurar en un comunicat el Departament de Comerç.

"Les accions preses pel president (dels EUA, Donald Trump) estan plenament legitimades i justificades dins de la legislació nord-americana i de les normes de comerç internacional", va sostenir el responsable de Comerç Exterior, Robert Lighthizer, cita en la nota.

En els últims mesos, Trump ha elevat la tensió comercial amb països i regions considerades socis dels EUA, com la mateixa UE, el Canadà i Mèxic, especialment en matèria comercial.

De fet, el Govern nord-americà va decidir posar fi al juny a l’exempció als aranzels a l’acer i a l’alumini procedents de la UE, el Canadà i Mèxic, un moviment que va ser respost amb mesures similars per part dels governs d’aquestes regions.

La decisió de Washington aquest dilluns coincideix amb la denúncia formal presentada hores abans per Pequín contraels EUA per la seua decisió d’imposar aranzels addicionals per valor de 200.000 milions de dòlars (171.109 milions d’euros) a una llista de productes xinesos.

Aquestes noves taxes a Pequín tindran un abast molt superior als gravàmens que ja van entrar en vigor, per valor de 34.000 milions de dòlars (29.088 milions d’euros), que ja van portar la Xina a presentar una altra queixa davant de l’OMC el passat 6 de juliol.

"Els Estats Units prendran totes les accions necessàries per protegir els nostres interessos i instem tots els nostres socis comercials a treballar amb nosaltres de manera constructiva per solucionar els problemes creats per l’excés massiu i persistent de la capacitat dels sectors de l’acer i de l’alumini", va acabar Lighthizer.

tracking