SEGRE

RAMADERIA CONSUM

Jordà destaca els controls higiènics i sanitaris en la venda de llet crua

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, va afirmar ahir que l’aprovació de la venda de llet crua al consumidor es farà sota estrictes controls higiènics i sanitaris. Alhora, va afirmar que amb aquesta mesura es contribueix a reforçar la viabilitat del sector ramader i, especialment, lleter.

Així ho va afirmar en una granja a les Llosses (Girona). Aquesta normativa obliga que s’informi el consumidor que la llet crua s’ha de bullir abans de procedir a la ingesta.

Els productors, per la seua banda, consideren que aquesta via de comercialització és una oportunitat, encara que adverteixen que no és suficient per solucionar els problemes que travessa el sector, segons va explicar el ramader Pep Alsina. La normativa permet vendre llet crua després de vint-i-vuit anys de prohibició.

Des de Madrid, l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) assegura que el consum de llet crua comporta elevats riscos per a la salut. Afirma que pot contenir bacteris patògens i pot ocasionar problemes greus, especialment en nens, embarassades i persones grans, entre els quals casos de meningitis bacteriana. El ministeri d’Agricultura va recordar que la venda de llet acabada de munyir és competència de les autonomies.

tracking