SEGRE

AGRICULTURA INVESTIGACIÓ

L’IRTA destaca el valor de conèixer varietats de fruita

Presenta dijous a Gimenells les novetats en préssecs, nectarines i paraguaians || Referència per al sector fructícola

Imatge d’arxiu d’una de les últimes exposicions de varietats de l’IRTA a Gimenells.

Imatge d’arxiu d’una de les últimes exposicions de varietats de l’IRTA a Gimenells.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) destaca la importància de conèixer les noves varietats de fruites i les seues possibilitats a l’hora d’elegir què plantar i, en aquest context, celebrarà dijous a Gimenells la vint-i-dosena edició de la jornada Exposició de varietats de préssec i nectarina. S’ha convertit en una referència i punt de trobada per a tècnics, productors, viveristes i empreses de subministraments. El préssec continua sent l’espècie de fruita més important a Lleida.

És el resultat d’una especialització creixent tant en l’estructura de producció com en la postcollita, i demostra la competitivitat i la capacitat d’innovació del sector, que en bona mesura és gràcies a la innovació varietal, remarca l’IRTA.

Tant és així que actualment l’Estat espanyol és el país amb el nombre més elevat de programes de millora genètica d’Europa. Tanmateix, encara són moltes les noves varietats procedents d’altres països o zones d’Espanya, i per tant continua sent molt important la selecció rigorosa d’aquest nou material vegetal per oferir al sector productor la informació contrastada del seu comportament i quines són les varietats de més interès i més ben adaptades.

tracking