SEGRE

LABORAL OCUPACIÓ

Lleida encara ha de recuperar l'11,5% de l'ocupació perduda

Durant la crisi, segons la Memòria Socioeconòmica i Laboral de Catalunya || Calculen que l’economia creixerà un 2,5%

Pedro Sánchez es va reunir ahir a la Moncloa amb líders sindicals.

Pedro Sánchez es va reunir ahir a la Moncloa amb líders sindicals.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Lleida encara no pot donar per superada la crisi econòmica en matèria laboral, perquè la seua població ocupada és un 11,5% inferior a la que hi havia el 2008, segons reflecteix la Memòria Socioeconòmica i Laboral de Catalunya 2017 presentada ahir. És la demarcació amb més dèficit, ja que a Tarragona parlem d’un 11,2%; a Barcelona, d’un 8,4%; i a Girona, d’un 7,7%.

L’informe, elaborat pel Consell de Treball Econòmic i Social de Catalunya (CTESC), preveu que l’economia creixi aquest any al voltant d’un 2,5%, mentre que considera que existeix marge per a un creixement poc inflacionari dels salaris.

Així mateix, alerta que, malgrat la millora de l’economia, s’incrementa a Catalunya el risc de pobresa i és més difícil exercir el dret a un habitatge digne per l’increment dels preus. Preocupa especialment que el 28,5% dels nens estiguin en risc de pobresa i que creixi entre les persones majors de 65 anys, fins a situar-se ja en un 15,5 per cent.

Entre les seues advertències destaca que la despesa en investigació i desenvolupament no hauria de perdre pes en relació amb el Producte Interior Brut per la seua importància estratègica.

Pròrroga per decret dels ajuts a 125 aturats de Ponent El Govern central negocia amb les comunitats autònomes i els agents socials aprovar en el Consell de Ministres del 3 d’agost un reial decret amb una partida de 50 milions d’euros perquè fins a un màxim de 42.000 aturats que tenien suspès el subsidi pel Programa d’Activació per a l’Ocupació (pla que va decaure el 30 d’abril passat) per haver subscrit un contracte de treball, puguin reprendre el cobrament del subsidi de 430 euros al mes. Així ho va avançar ahir la ministra de Treball, Migracions i Seguretat Social, Magdalena Valerio, després de presidir la seua primera Conferència Sectorial d’Ocupació.

tracking