SEGRE

Un de cada quatre autònoms cotitza per sobre del que guanya

El ministeri preveu adequar rendiments i pagaments

Imatge d'arxiu de parats fent cua a una oficina per registrar-se com a aturats.

Imatge d'arxiu de parats fent cua a una oficina per registrar-se com a aturats.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra de Treball Migracions i Seguretat Social, Magdalena Valerio, ha defensat davant de l’Associació de Treballadors Autònoms (ATA) i la Unió de Professionals i Treballadors Autònoms (UPTA) que l’Administració lluitarà per una reforma del Règim Especial de Treballadors Autònoms, especialment en matèria de cotització, ja que un de cada quatre autònoms actualment cotitza per sobre dels seus ingressos.

Per això, destaca la necessitat d’adequar totes les cotitzacions dels treballadors autònoms als seus ingressos reals, tenint en compte que els que tinguin rendiments per sota del salari mínim interprofessional hauran de tenir un tractament especial, “tipus tarifa plana”, va aclarir Valerio davant de les reticències del col·lectiu. També pretén establ ir trams que elevin les taxes de cotització en funció dels ingressos, analitzar el resultat de les tarifes planes, la cotització parcial, la formació dels treballadors autònoms i la seua protecció en l’àmbit laboral.

Valerio posa al punt de mira de la Inspecció els falsos autònoms i les falses cooperatives

En relació amb els “falsos autònoms” i els falsos cooperativistes, la ministra admet que hi ha un “abús” en la utilització d’aquesta figura per sortir de l’àmbit recte de treball davant de la seua “lamentable” situació laboral i la “falta de cobertura”. Valerio adverteix que la Inspecció de Treball lluitarà contra la precarietat laboral, la temporalitat abusiva i, en concret, l’ús que es dóna a la figura del “fals autònom”.

Així mateix, Valerio ha assegurat la posada en marxa d’un Consell de Treball Autònom per als més de tres milions d’autònoms espanyols a petició d’ATA i UPTA, el qual defineix com un “compromís legislatiu que hauria d’estar cobert per a l’octubre”. En aquesta línia, la ministra socialista reitera el seu compromís per crear per primera vegada a Espanya un fòrum de diàleg “permanent” amb les associacions d’autònoms.

tracking