SEGRE

OCUPACIÓ INDÚSTRIA

El jutge autoritza la compra de Virginias i els quinze treballadors de Pardinyes, al carrer

L’empresa d’Agramunt, Acrimont, i la sevillana Risi es repartiran la unitat productiva de la marca || Els empleats se senten “utilitzats i enganyats” i lluitaran per una indemnització “digna”

Imatge d’arxiu dels treballadors de la fàbrica de galetes i dolços Virginias de Pardinyes.

Imatge d’arxiu dels treballadors de la fàbrica de galetes i dolços Virginias de Pardinyes.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La fàbrica de galetes i dolços Virginias de Pardinyes té els dies comptats després que dissabte passat el jutge que porta la liquidació d’Industrias Rodríguez, propietària de la marca Virginias, firmés la interlocutòria de venda perquè l’empresa d’Agramunt, Acrimont Investments, i la firma sevillana Risi s’adjudiquin i es reparteixin la unitat productiva de l’històric fabricant de torrons i dolços per 5,1 milions d’euros. Tant Acrimont com Risi i la resta d’empreses que hi van presentar oferta no preveuen mantenir la planta de Pardinyes, que compta amb quinze treballadors, fet que en provocaria el tancament després de vuitanta anys d’activitat.

Malgrat que el jutge ja ha firmat la interlocutòria de venda, l’operació no es farà efectiva fins al setembre, ja que l’agost és un mes inhàbil per als jutjats. Aquest període de gràcia l’utilitzaran els treballadors de Pardinyes per demanar una indemnització “merescuda després de tants anys de feina i d’aguantar mentides i falses promeses”, va dir ahir la representant lleidatana al Comitè d’Empresa, Olivia Martínez. Va assegurar que “lluitaran fins al final per intentar tirar endavant” i que, en cas que finalment no pugui ser així, demanaran “una indemnització per acomiadament justa”.

Aquesta setmana es reuniran els treballadors de Pardinyes amb l’administrador concursal, però els empleats veuen “molt negre i amb poques esperances” que Virginias continuï a Lleida. Martínez va explicar que “és una llàstima que cap de les empreses vulgui mantenir la planta de Pardinyes, perquè l’administrador concursal volia que tirés endavant perquè la fàbrica per si mateixa és rendible, el que passa és que la direcció ha estat fent les coses molt malament des de fa anys”.

Per això, Martínez acusa tant la directiva d’Industrias Rodríguez com els sindicats d’haver-los “utilitzat per buscar només el seu propi benefici i el de l’empresa, i haver-se oblidat completament dels treballadors, a més que cap administració, ni la Generalitat ni l’ajuntament, s’ha preocupat per la nostra situació”, lamenta.

L’operació de compra no serà oficial fins al mes de setembre, ja que l’agost és inhàbil als jutjats

Una vegada es faci efectiva la compra de Virginias, Industrias Rodríguez desapareixerà i només es mantindrà la planta de Reus. Ahir, un grup d’operaris van inspeccionar la finca en la qual hi ha Virginias a Lleida, que és propietat d’una immobiliària. “Encara no s’ha fet efectiva la compra i ja estan pensant què construir-hi quan tanquem, és intolerable”, va concloure la representant del comitè.

Adéu a una fàbrica històrica que va obrir fa més de 80 anys a Lleida Tret que hi hagi un gir dràstic del guió, tot apunta que Virginias tancarà la planta a Pardinyes a partir del setembre. Això suposa l’adéu a una de les fàbriques més emblemàtiques i conegudes de Pardinyes, amb vuitanta anys d’activitat ininterrompuda. La situació empresarial de Virginias es va complicar fa cinc anys, quan els treballadors van acceptar reduir-se un 10% el sou per la falta de liquiditat d’Industrias Rodríguez. L’octubre passat el propietari de la marca va entrar en preconcurs de creditors amb un deute que ascendia als vint milions d’euros.  Al desembre va entrar en concurs de creditors voluntari i un administrador es va fer càrrec de l’empresa. Al juny va entrar en liquidació al no haver-hi cap empresa per adquirir les fàbriques i el jutge va prorrogar un altre mes el període per presentar-hi ofertes. Dissabte passat el jutge va firmar la interlocutòria de la venda de Virginias i al setembre serà oficial.

tracking