SEGRE

EMPRESES LABORAL

Les contractacions a Grup Jorge, fins al setembre

Persones que formaven part de cooperatives de treball entraran en plantilla || A les plantes de Mollerussa i Osona

Magdalena Valerio

Magdalena Valerio, ministra de TreballEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Grup Jorge ha assegurat que la firma de contractes laborals a Le Porc Gourmet de persones que formaven part de cooperatives de treball associat ja ha començat. Fonts de l’empresa han assenyalat que la companyia ara vol “fer les coses bé” i l’objectiu és complir el que es va acordar en el pacte al qual es va arribar amb el sindicat CCOO, ja que UGT va rebutjar subscriure’l, fa un parell de setmanes per a la laboralització d’aquells que fins ara estaven en règim de cooperativa.

Entre els treballadors de l’escorxador d’Osona de Le Porc Gourmet i els de The Fortune Pig a Mollerussa sumen al voltant de 1.500 persones que cal regularitzar i donar d’alta al règim general de la Seguretat Social. Els tràmits no són automàtics i es preveu que s’allarguin fins al 15 de setembre.

L’escorxador de Mollerussa podrà assolir unes 200 persones en plantilla amb els contractes

Sense èxit, alguns dels treballadors acomiadats durant el conflicte es van personar ahir a Le Porc per reclamar informació sobre la seua readmissió. L’empresa ha assenyalat que la llista que té Inspecció de Treball “amb noms i cognoms” amb els cooperativistes que van ser acomiadats es regularitzaran. Segons l’empresa, els acomiadats ara tenen dos opcions: o esperar que els diguin o tornar a donar-se d’alta d’una de les cooperatives i que, tal com es recull al pacte, passin a formar part de la borsa de cooperativistes pendents de regularitzar.

En el cas de l’escorxador de Mollerussa, segons fonts sindicals, es preveu que els treballadors en plantilla puguin arribar als dos-cents una vegada conclòs el procés de passar a personal laboral aquelles persones que confirmen part de cooperatives de treball associat.

La ministra de Treball, Madgalena Valerio, ha anunciat que Inspecció farà especial recalcament en el problema que hi ha amb “els falsos autònoms i autònomes i qui estigui fent competència abusiva i deslleial al món de l’economia col·laborativa i del cooperativisme”.

tracking