SEGRE

COMERÇ EXTERIOR

La UE busca més negoci a Austràlia i Nova Zelanda

Treballa en un acord comercial amb aquests països || Lleida va exportar productes valorats en prop de 13 milions el 2017

La comissària de Comerç i el ministre d’Agricultura d’Austràlia.

La comissària de Comerç i el ministre d’Agricultura d’Austràlia.COMISIÓN EUROPEA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Comissió Europea avança en la negociació d’un acord comercial amb dos països llunyans però d’alt poder adquisitiu: Austràlia i Nova Zelanda. Representen dos mercats als quals Lleida va exportar la gens menyspreable xifra de 12,70 milions d’euros l’any passat, amb un increment del 22,69 per cent respecte a l’exercici anterior, segons dades de la secretaria d’Estat de Comerç.

La institució comunitària ha informat aquesta setmana que les primeres rondes de negociació s’han desenvolupat en una atmosfera “constructiva”, en el cas d’Austràlia, i han mostrat un “alt nivell de coherència” amb Nova Zelanda. Malgrat que no es pot parlar de previsions de quan hi haurà un acord comercial, són mercats interessants per a diferents sectors econòmics.

Lleida va importar pomes valorades en gairebé 676.000 euros des de Nova Zelanda l’any passat

En el cas concret de les comarques de Lleida, les exportacions a Nova Zelanda van superar l’any passat lleugerament els set milions d’euros. El gruix d’aquestes vendes, amb gairebé cinc milions i mig, va correspondre al capítol d’olis i greixos.

La majoria, amb 4,8 milions, correspon a oli d’oliva. Pel que fa a les importacions, es van limitar a 1,2 milions i més de la meitat van correspondre a fruites. Crida l’atenció que estem parlant de 675.920 euros de pomes importades des d’una distància de més de 19.500 quilòmetres, quan les comarques de Ponent són precisament grans productores.

Les exportacions lleidatanes a Austràlia van representar uns ingressos de més de 5,6 milions d’euros per a les empreses locals. En aquest cas, són quatre els productes que lideren les vendes. Parlem de més de 456.000 euros en conserves de fruites i verdures, gairebé 366.000 euros en olis, més de 343.000 euros en paper i cartró, i prop de 123.000 en productes farmacèutics.

Les compres de la província a empreses australianes, tanmateix, es podrien qualificar d’insignificants, tenint en compte que la secretaria d’Estat de Comerç tot just va comptabilitzar productes valorats en 132.670 euros al llarg de l’any passat.

tracking