SEGRE

AUTOMOCIÓ FISCALITAT

El nou impost al dièsel, amb els Pressupostos del 2019

Els comptes es presentaran després del termini previst, que acaba el 30 de setembre || Negociaran la fiscalitat amb el sector

Imatge d'una autovia en plena operació sortida de vacances

Imatge d'una autovia en plena operació sortida de vacancesEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra d’Indústria, Reyes Maroto, ha revelat que el Govern central treballa en un esborrany sobre la nova fiscalitat del dièsel, vinculada a la transició ecològica, que acompanyarà la presentació dels nous Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) per al 2019.

Encara que l’Executiu té fins al 30 de setembre per presentar el projecte de PGE, es retardarà “una mica, no gaire”, i ha anunciat que, de la mà dels Pressupostos, vindran diferents mesures fiscals.

El 61% dels turismes matriculats a la província de Lleida són de tecnologia dièsel

“S’ha parlat molt del dièsel, però la realitat és que encara no s’ha posat a sobre de la taula un possible esborrany per veure, amb els sectors implicats, la lletra petita del que serà l’impost al dièsel”, va afegir, mentre que va ressaltar que l’Executiu ha d’anar “més de pressa” en la transició a la reducció d’emissions, després de disparar-se les de diòxid de carboni (CO2).

Des del Govern espanyol treballen en un esborrany de la nova fiscalitat pel que fa al carburant dièsel i s’analitzarà juntament amb el sector de l’automòbil, a fi d’arribar a un “bon impost” que marqui el full de ruta cap a la reducció de les emissions, però d’una forma que el sector pugui compassar-se amb tots aquests canvis.

Maroto s’ha referit a les declaracions de la ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, en les quals assegurava que el dièsel tenia “els dies comptats” i ha assegurat que aquestes paraules “no van ser encertades”, tal com va reconèixer posteriorment la mateixa Ribera.

En aquesta línia, ha indicat que el Govern està treballant en una fiscalitat que reculli les peticions de la Comissió Europea (CE), però juntament amb polítiques econòmiques que ajudin que la transició cap a la reducció del CO2 sigui d’una forma ordenada.

tracking