SEGRE

MOTOR

Daimler crida a tallers a un milió vehicles a Europa per les emissions de dièsel

Es tracta entre altres del model dièsel més petit amb motor Renault de la classe C, diversos models de la classe E i alguns de la luxosa classe S

Daimler crida a tallers a un milió vehicles a Europa per les emissions de dièsel

Daimler crida a tallers a un milió vehicles a Europa per les emissions de dièselEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El fabricant automobilístic alemany Daimler ha cridat a tallers a prop d’un milió de vehicles per estar equipats suposadament amb un sistema per manipular les emissions de gasos contaminants i que afecta a pràcticament totes les seues classes i tipus, publica avui la revista alemanya "Der Spiegel".

Així es desprèn d’una llista de l’Oficina Federal de Vehicles a Motor (KBA) d’Alemanya a la qual ha tingut accés el setmanari i en la qual figura un total de 24 models- alguns dels quals segueixen encara a la venda- per als quals aquest organisme va ordenar a finals del mes passat una revisió.

Es tracta entre altres del model dièsel més petit amb motor Renault de la classe C i del C300 Hybrid amb motor Mercedes; de diversos models de la classe E -alguns d’ells de la sèrie actual- o de les variants comercialitzades com particularment ecològiques amb motor híbrid en la luxosa classe S, indica la publicació.

En la classe G s’han vist afectats diversos vehicles tot terreny com el ML, el GLE i el GLC, així com el cupè esportiu CLS i el convertible SLK.

En el segment de transport, Daimler ha cridat a tallers les furgonetes Vito, la classe V i l’esprínter.

En total, Daimler ha cridat a revisió 280.000 vehicles a Alemanya i uns altres 700.000 a Europa.

Un portaveu de Daimler va confirmar al setmanari que es tracta dels models enumerats pel president de Daimler, Dieter Zetsche, durant les converses mantingudes en el Ministeri de Transport.

Va agregar que Daimler interposarà una reclamació però que alhora desenvoluparà actualitzacions del software i informarà els clients tan aviat com estiguin aprovades.

tracking