SEGRE

Les exportacions lleidatanes creixen quatre dècimes en el primer semestre

Assoleixen els 942,1 milions d'euros, encapçalades per les empreses alimentàries

Imatge d’arxiu de l’estació duanera de Lleida, Edullesa.

Imatge d’arxiu de l’estació duanera de Lleida, Edullesa.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les exportacions de la demarcació de Lleida a l'estranger van créixer quatre dècimes en el primer semestre de l'any en relació amb mateix període del 2017, fins als 942,1 milions d'euros, segons les dades del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme. Les empreses del sector alimentari, begudes i tabac encapçalen les exportacions lleidatanes, amb productes venuts a l'exterior per valor de 577,4 milions d'euros, seguides pels béns d'equip, amb exportacions per valor de 88,4 milions d'euros.

En el conjunt de Catalunya les exportacions van registrar un creixement del 2,9% el primer semestre, fins els 36.659 milions d’euros. Es tracta del volum d’exportacions més alt de la sèrie històrica en un primer mig any, una xifra que representa el 25,3% del total d’exportacions de l’Estat espanyol.

En l’àmbit sectorial, segons dades del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, en el període gener-juny destaquen les exportacions catalanes de l’automoció (+15%, 6.446 milions d’euros), la química (+2,9%, 9.600 milions d’euros) i els béns d’equip (6.342 milions d’euros).

Pel que a altres demarcacions, les exportacions dels primers sis mesos de l’any han assolit els 29.016 milions d’euros a Barcelona (+4,6%), 4.026 milions d’euros a Tarragona (-4,3%) i 2.674 milions d’euros a Girona (-3,3%).

tracking