SEGRE

IMPOSTOS BALANÇ

Les nòmines dels lleidatans representen quatre de cada deu euros d'ingressos del fisc

L’Agència Tributària va recaptar l’any passat gairebé 817 milions, dels quals 376 corresponen a retencions a treballadors || Les empreses van aportar a les arques de l’Estat més de 141 milions el 2017

Imatge d’arxiu de la seu de l’Agència Tributària a la capital del Segrià.

Imatge d’arxiu de la seu de l’Agència Tributària a la capital del Segrià.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les nòmines dels treballadors de Lleida representen pràcticament quatre de cada deu euros de recaptació de l’Agència tributària. Així es desprèn del balanç d’activitat del fisc l’any passat a la província.

Els ingressos tributaris van assolir els 816,939 milions d’euros i, d’aquests, 318,235 van sortir del que cada un dels més de 181.000 afiliats a la Seguretat Social van aportar a través de les retencions del treball en concepte d’Impost sobre la Renda.

L’IRPF, tanmateix, va arribar a recaptar més de 376 milions d’euros, perquè entre els seus apartats existeixen una altra sèrie de pagaments. Entre aquests destaca l’epígraf de retencions per arrendaments, amb 16 milions.

Aquesta xifra és molt superior a la que van aportar les empreses pel mateix concepte, en aquest cas en l’apartat de l’Impost de Societats, i que va representar 6,537 milions. En l’IRPF, a més, s’inclouen més de 28 milions en pagaments fraccionats, entre altres epígrafs.

Les empreses de Lleida van pagar, per la seua part, 141,481 milions d’euros en concepte d’Impost de Societats, que es calcula en funció dels resultats de les companyies.

En aquest cas, tanmateix, cal tenir en compte que moltes empreses que tenen activitat a la província estan registrades fiscalment en altres demarcacions, per la qual cosa els seus resultats estan atribuïts a altres delegacions de l’Agència Tributària.

Això ocorre en especial amb grans empreses encara que siguin lleidatanes. El gruix de la recaptació per Societats correspon als pagaments fraccionats que fan les empreses al llarg de l’any, amb més de 92 milions d’euros, mentre que uns altres 31,318 corresponen als resultats de la declaració anual de l’exercici fiscal.

L’IVA es manté com la tercera gran font d’ingressos del fisc, amb 243,056 milions nets. Aquest Impost del Valor Afegit és un termòmetre per mesurar aspectes com el consum o la marxa de les exportacions.

De fet, el comerç exterior ha crescut de forma exponencial durant els anys de la crisi econòmica, ja que moltes companyies van apostar per créixer en mercats forans en un moment de caiguda de l’interior.

De fet, l’any passat els lleidatans van haver de pagar 10,679 milions d’euros en concepte de recàrrecs, interessos i sancions tributàries, segons consta a l’últim informe de l’Agència Tributària. A més a més, consten ingressos per delictes valorats en 517.000 euros.

Més de deu milions en recàrrecs i sancions Ocultar dades al fisc o retardar-se a l’hora de complir les obligacions tributàries pot sortir car als contribuents. De fet, l’any passat els lleidatans van haver de pagar 10,679 milions d’euros en concepte de recàrrecs, interessos i sancions tributàries, segons consta a l’últim informe de l’Agència Tributària.

A més a més, consten ingressos per delictes valorats en 517.000 euros.

Impost a la cervesa

D’altra banda, una font de recaptació per al fisc també ve derivada de productes especialment gravats, com és el cas de la cervesa. Lleida compta amb una de les grans plantes de producció de Mahou San Miguel i, a més, està creixent el nombre de petites companyies que es dediquen a l’elaboració de cerveses artesanes, que estan guanyant adeptes.

L’any passat, els impostos relacionats amb la cervesa van arribar als 15,748 milions. 

tracking