SEGRE

El rebut de la llum puja gairebé un 11 per cent interanual a l'agost

Assoleix el seu nivell més alt de l’any, 61,83 euros de mitjana

El rebut de la llum puja gairebé un 11 per cent interanual a l'agost

El rebut de la llum puja gairebé un 11 per cent interanual a l'agostEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La factura de la llum per a un usuari mitjà ha pujat prop de l’11% a l’agost respecte al mateix mes del 2017 -a falta d’un dia per acabar el mes- i un 2,6% en relació amb el juliol, amb el que suma el seu quart increment intermensual consecutiu i assoleix el seu nivell més alt de l’any (61,83 euros).

L’encariment del rebut es deu a la pujada del preu de l’electricitat al mercat elèctric a l’engròs, impulsat perl major ús de tecnologies més cares, com les centrals de gas i carbó, i per l’augment de les importacions des de França per la indisponibilitat d’una part de la seua capacitat nuclear.

A falta d’un dia perquè finalitzi agost, el rebut de la llum per a un consumidor tipus -amb una potència contractada de 4,4 quilowatts i un consum anual de 3.000 kilowatts hora (250 KWh al mes)- se situa en 61,83 euros, un 11 % per sobre dels 55,74 euros que va assolir en el mateix període de 2017, segons dades obtingudes del simulador de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC).

La factura ha pujat un 2,6 % respecte als trenta primers dies de juliol, quan el preu de l’electricitat se situava en 60,26 euros.

L’encariment del rebut respon a la pujada dels preus elèctrics a l’engròs, que suposen entorn del 35 % de la factura, ja que els costos regulats, que fixa el Govern, porten anys congelats.

El preu diari de l’electricitat en el marcatge a l’engròs es va situar ahir, dijous, en 70,99 euros per megawatt hora, el nivell més alt de l’any, per sobre dels 68,51 euros registrats el 6 d’agost. El preu diari per avui -que es va fixar ahir, un dia abans- és de 69,66 euros, lleugerament inferior.

tracking