SEGRE

CRÈDITS HABITATGE

Prop de 6.200 hipoteques de Lleida, als “llimbs jurídics”

Al no haver traslladat Espanya una normativa comunitària || En tot l’Estat es troben en aquesta situació vora 900.000 préstecs

Anuncis de venda d’habitatges.

Anuncis de venda d’habitatges.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més de 900.000 hipoteques en tot l’Estat, i prop de 6.200 a les comarques de Ponent, es troben en uns “llimbs jurídics” per haver estat constituïdes en un règim legal no vigent, des que el 21 de març del 2016 va acabar el termini de transposició de la directiva hipotecària, segons el despatx Navas&Cusí.

La firma apunta que des de l’abril del 2016 fins al maig del 2018 es van constituir 886.384 hipoteques (dades de l’INE). En el cas de Lleida estem parlant de 6.189 crèdits per a la compra d’habitatge per un import d’una mica més de 551 milions d’euros.

El soci director de Navas&Cusí, Juan Ignacio Navas, assegura que totes aquestes hipoteques “tenen vici de nul·litat per haver estat constituïdes sense aplicar-se el sistema de garanties i protecció al consumidor que estableix la directiva 2014/17/UE del Parlament Europeu i del Consell de 4 de febrer del 2014”.

Aquesta directiva hipotecària estableix set jornades de reflexió abans de la firma de la hipoteca, elimina els recàrrecs per amortització anticipada i obliga el banc a informar de totes les ofertes existents al mercat.

A més, limita severament les vendes creuades d’assegurances de vida o altres productes, elimina les bonificacions bancàries lligades a la col·locació i estableix criteris de formació per als professionals que hi intervinguin.

“Res d’això s’ha complert en les més de 900.000 hipoteques i el consumidor espanyol no cal que sigui responsable dels retards injustificats de transposició de les autoritats espanyoles”, defensa Navas, que recorda que les directives europees són “plenament vigents i plenament invocables des del moment en què s’aproven”.

L’euríbor tancarà aquest agost en el -0,170 % i abaratirà les hipoteques 5 euros anuals

D’altra banda, l’Euríbor a dotze mesos, l’indicador més utilitzat per al càlcul de les hipoteques a Espanya, tancarà previsiblement el mes d’agost amb una taxa negativa del -0,170%, davant el -0,160% que va marcar aquell mateix mes el 2017, amb la qual cosa els crèdits hipotecaris s’abarateixen uns 5 euros anuals.

tracking