SEGRE

BALANÇ MOTOR

La nova normativa d'emissions dispara les matriculacions a Lleida un 23% a l'agost

Els primers vuit mesos del 2018 s’han matriculat 5.668 turismes i totterrenys a Ponent, un 9,32 per cent més que el 2017 || Més de 132.000 unitats matriculades a Catalunya fins a l’agost, un 3,4% més

Vehicles en exposició a Tàrrega, en una imatge d’arxiu.

Vehicles en exposició a Tàrrega, en una imatge d’arxiu.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La matriculació de vehicles turismes i totterrenys a Lleida va arribar a les 722 unitats a l’agost, un 23,63% més que el mateix mes de l’any anterior, quan es van matricular 584 vehicles d’aquest tipus, segons les dades publicades ahir per Anfac, Ganvam i Faconauto. En total, durant els primers vuit mesos del 2018, s’han matriculat 5.668 turismes i totterrenys a les comarques de Ponent, la qual cosa representa un augment del 9,32% respecte al mateix període del 2017. Per canals, el dels particulars ha estat el que ha experimentat un avenç més notable des del gener. Així, davant les 3.384 unitats matriculades el 2017, fins al 31 d’agost se’n van matricular 3.796, un 12,2%. El creixement del d’empresa, tanmateix, es va quedar en el 3,7%, amb 1.865 vehicles matriculats. En la mateixa línia, Catalunya va registrar un creixement del 20,5% pel que fa a les matriculacions de turismes i totterrenys a l’agost, quan va arribar a les 14.431 unitats. El creixement des del gener es va situar en el 3,4%, amb 132.214 unitats matriculades. Quant al conjunt de l’Estat, es van matricular 107.692 vehicles en aquest període, un 48,7% més que el 2017. Des del mes de gener, el creixement ha assolit el 14,6 per cent, amb 973.542 matriculacions.

En paraules de la directora de comunicació de l’associació de fabricants Anfac, l’“excepcional” repunt del nombre de turismes i totterrenys matriculats a l’agost va ser a causa d’una “situació puntual del canvi en la normativa de mesurament d’emissions WLTP, que ha motivat polítiques comercials molt beneficioses”. Així mateix, Raúl Morales, portaveu de Faconauto, va subratllar que “els concessionaris han donat un cop de mà i han ajudat les marques a donar sortida a l’estoc” previ a la nova regulació en matèria d’emissions. També Elías Domingo, director de Comunicació de Ganvam, va incidir en el fet que les automatriculacions efectuades pels concessionaris i les marques per donar sortida a l’estoc davant de la nova normativa permetrà als consumidors adquirir vehicles quilòmetre zero “molt demandats, pràcticament nous i amb importants descomptes”.

Els vehicles nous de dos rodes matriculats fins a l’agost a Catalunya sumen 31.946 unitats

En un altre ordre de coses, a l’agost es van matricular 2.863 vehicles de dos rodes nous, un 0,5 per cent menys que el 2017, segons el balanç publicat ahir per Anesdor. No obstant, durant els vuit primers mesos del 2017, se’n van matricular 31.946, un 11,9% més que els vuit primers mesos del 2017.

Sánchez avança un impost al dièsel, que Indústria titlla de “globus sonda”

El president del Govern central, Pedro Sánchez, va avançar ahir que els pressupostos generals del 2018, que preveu presentar a finals d’any (vegeu més informació a la pàgina 17), inclouran un augment d’impostos al dièsel. En aquest sentit, va explicar que aquest combustible és “altament contaminant” i que un Executiu “ecologista” com el que lidera ha d’estar “compromès” amb la “transició” cap a la implementació d’energies menys contaminants. Sánchez també va puntualitzar que els conductors professionals no pagaran la nova taxa.

Tanmateix, més tard, la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, va precisar que la proposta del cap de l’Executiu és un “globus sonda” i que el nou gravamen “ni tan sols encara no ha estat anunciat”. Tot i així, hores després, va puntualitzar que dóna suport “plenament” a les paraules de Sánchez i que les seues declaracions havien estat “tretes de context”.

tracking