SEGRE

OCUPACIÓ BALANÇ

El nombre d'aturats a Lleida es dispara en 520 persones a l'agost i voreja els 18.500

La demarcació es manté com l’única en la qual l’atur és superior al que es va registrar ara fa un any || Tant Catalunya com l’Estat mostren les pitjors dades del mes des de l’any 2011

Lleida, la província catalana amb menys atur, segons l'EPA

Lleida, la província catalana amb menys atur, segons l'EPAEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nombre de parats es va disparar en 520 persones a Lleida el mes passat i va assolir els 18.467. O dit d’una altra manera: un 2,90 per cent més. L’agost sempre ha destacat per ser un mes especialment dolent per a l’ocupació. En concret, a Lleida això és a causa del final de bona part de la campanya de la fruita, afegit a l’acabament dels contractes de treball del sector del turisme. Lleida suma, amb l’agost, quatre mesos d’augment en el nombre d’aturats. De fet, la demarcació és l’única de tot Espanya que registra més desocupats que fa un any: 123 persones.

Les dones lleidatanes arriben a 10.516 inscrites, la qual cosa es tradueix en 297 més respecte al juliol. Els homes ascendeixen a 7.948, xifra que implica una variació de 223 respecte al mes de juliol passat. Per sectors, els serveis van assolir els 11.954 inscrits a l’agost, respecte als 11.529 del juliol. És a dir, els aturats en aquest sector han augmentat 425 d’un mes a l’altre. El sector agrari va ser el que menys augment ha registrat, amb 32 persones més del juliol a l’agost. Després d’aquest, el sector de la construcció inclou 39 persones més a les llistes de parats. Indústria va sumar 55 inscrits, dels 1.681 als 1.736. El sector dels ciutadans sense ocupació anterior va ser l’únic que va veure una disminució: 31 menys, dels 1.354 al juliol als 1.323 de l’agost.

Els afiliats de la Seguretat Social a l’agost lleidatà baixen en 715 respecte al mes de juliol

Lleida va acabar el mes d’agost amb 197.076 afiliats a la Seguretat Social, 715 menys que al juny. Catalunya va augmentar a 11.594 el nombre de desocupats a l’agost, a l’arribar a 380.718 persones. Respecte al mes de juliol, aquesta xifra representa un 3,14% més. De fet, aquest és l’increment més pronunciat dels últims set anys que trenca la tendència de sis mesos consecutius de descensos intermensuals, des del febrer d’aquest any.

A Espanya, l’atur va pujar en 47.047 persones a l’agost a final de l’estiu, també l’increment més notable des del 2011. La xifra total de parats registrats se situa en 3.182.068 i la contractació indefinida puja gairebé un 34%. Aquestes dades suposen el final d’una successió de sis mesos consecutius a la baixa.

Treball va ressaltar que, en termes desestacionalitzats, la desocupaci es va reduir a l’agost en 2.819 persones. El nombre de contractes registrats durant el mes d’agost va ser de 1.602.495, la qual cosa representa un increment de 66.095 (+4,3 per cent) sobre el mateix mes de l’any anterior.

D’altra banda, el

secretari de la Seguretat Social del Govern espanyol, Octavario Granado, va admetre que existeix una “lleu desacceleració econòmica”, la qual cosa provoca un “alentiment” de l’impuls de l’ocupació, encara que “s’han assolit taxes d’ocupació relativament raonables”.

El Govern s’escuda en l’estacionalitat La Generalitat va admetre ahir que la xifra de l’atur no és bona i ho va atribuir a l’“estacionalitat” de la campanya estival raonant que, malgrat tot, aquesta no és una causa “directa i exclusivament” directa del sector turístic.

tracking