SEGRE

ENERGIA MERCATS

Els carburants, en màxims de l'estiu i la llum pujarà

Crítiques de Repsol, assessors fiscals i CCOO a la política contra el dièsel || Madrid busca mesures per al rebut de la llum

Imatge d’una línia elèctrica prop d’un edifici.

Imatge d’una línia elèctrica prop d’un edifici.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El preu mitjà del litre de gasolina i de gasoil ha batut aquesta setmana el seu màxim assolit aquest estiu, després d’encadenar la sisena pujada consecutiva, coincidint amb la fi de les vacances i la tornada a l’escola. El litre de gasolina s’ha situat aquesta setmana en els 1,336 euros, després de repuntar un 0,52%, assolint nivells que no marcava des de principis de juny, segons dades del Butlletí Petroler de la UE. Per la seua part, el preu mitjà del litre de gasoil ha marcat aquesta setmana els 1,238 euros, després d’encarir-se un 0,65% respecte a fa set dies, tocant també màxims des de principis de juny.

D’altra banda, el conseller delegat de Repsol, Josu Jon Imaz, va dir ahir que “una penalització afegida al dièsel augmentarà les emissions de CO2” i provocaria danys en el sector de fabricació automobilístic a Espanya, que va recordar que és el segon fabricant europeu d’automòbils.

Les elèctriques neguen abús i que es beneficiïn de la pujada de l’electricitat

El president de l’Associació Espanyola d’Assessors Fiscals (Aedaf), José Ignacio Alemany Bellido, per la seua part, va dir que l’impost al dièsel, una taxa mediambiental, busca reduir el seu consum, si bé no creu que sigui el mètode “més adequat” per a aquesta finalitat. A més, Comissions Obreres va alertar que la política “antidièsel” que està duent a terme l’Executiu de Pedro Sánchez motivarà una pèrdua de llocs de treball i també del teixit industrial a Espanya.

El preu mitjà del mercat a l’engròs d’electricitat baixarà avui de nou, de forma que s’abaratirà un 8,76% des dels màxims anuals assolits aquesta setmana. Però la ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, va afirmar ahir que el preu de la llum seguirà en augment per a l’increment dels costos de drets d’emissió de CO2 i dels combustibles fòssils, de forma que el Govern central treballa en polítiques que permetin una evolució racional dels preus de l’electricitat i que empari els col·lectius més vulnerables. Les elèctriques neguen abús i que es beneficiïn de la pujada de l’electricitat.

tracking