SEGRE

INVESTIGACIÓ EMPRESA

Vall Companys frena la venda de Comapa, investigada per frau

La càrnia lleidatana es compromet a mantenir-hi la participació del 30% fins al 2020 || L’empresa sota sospita executarà les inversions previstes a les seues plantes

Instal·lacions d’assecatge de pernils de Vall Companys a la localitat de Calamocha (Terol).

Instal·lacions d’assecatge de pernils de Vall Companys a la localitat de Calamocha (Terol).VALL COMPANYS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Vall Companys ha paralitzat la venda de la seua participació a Comapa, una empresa càrnia investigada per la Guàrdia Civil per un presumpte frau en la venda de pernil ibèric caducat o en males condicions. D’aquesta manera, el grup lleidatà s’ha compromès a mantenir el control sobre el 29,83% d’aquesta firma fins a l’any 2020. “La desinversió s’ha paralitzat amb el compromís a més d’aportar estabilitat accionarial i seguir al capital durant aquest any i el que ve”, van explicar ahir fonts de la companyia. En un primer moment, Vall Companys va estar negociant directament la venda del seu paquet accionarial amb el màxim accionista i president de Comapa, l’empresari català Blai Parés, que participa en la firma sota sospita a través del seu Grup Empresarial Les Pedreres. Tanmateix, aquesta operació no va arribar a materialitzar-se.

L’escàndol sobre el presumpte frau en la venda de pernils va sortir a la llum al gener, quan es va saber que els agents del Seprona anaven rere la pista d’irregularitats a la cadena de distribució d’aquest producte, segons va avançar El Confidencial. Malgrat tot, i a pesar dels fronts judicials oberts per aquesta qüestió, veus de la mateixa Comapa van assegurar a El Economista que seguiran endavant amb les inversions previstes a les seues plantes. De fet, la companyia s’ha personat com a part perjudicada en els quatre processos en els quals es troba immersa, ja que defensa que ha estat enganyada pels subministradors i que s’han falsificat les seues etiquetes i marques.

La Guàrdia Civil investiga la venda de pernils suposadament ibèrics caducats o en mal estat

Comapa es dedica únicament a la intermediació entre productors i distribuïdors, i és líder d’aquest sector amb 4,5 milions de peces col·locades. Va tancar l’exercici de l’any 2016 amb un benefici net de 21,3 milions d’euros, davant dels 13,4 milions que va guanyar l’any 2015.

Tot i no produir, Comapa té adjudicades al registre mercantil un total de 89 marques. En aquest sentit, els seus pernils etiquetats amb l’ensenya Oro de la Ermita es van retirar al juliol per un avís sanitari del ministeri de Sanitat a instàncies de la Generalitat Valenciana.

També a finals d’aquell mes, la Guàrdia Civil va trobar un total d’11.000 peces caducades en un control rutinari de carretera a Andalusia, cosa que va portar a llançar una altra alerta. En aquest carregament, la majoria dels exemplars estaven etiquetats amb la marca Oro de Granada, una altra de les banderes de Comapa.

tracking