SEGRE

PRESTACIÓ SOCIAL

La pensió a Lleida, 140 euros menys que la mitjana urbana

Se situa en els 809,5 €, davant els 948,9 de les zones urbanes || Els pensionistes demanen lligar-les a la pujada de l’IPC

Mobilització de pensionistes davant del Congrés, ahir.

Mobilització de pensionistes davant del Congrés, ahir.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els pensionistes lleidatans perceben, de mitjana, 140 euros menys al mes que els de les zones urbanes, segons assenyala un informe sobre el medi rural publicat ahir pel Consell Econòmic i Social. Així, mentre que a les comarques de Ponent, la prestació mensual se situa en els 809,5 euros, a les províncies urbanes de l’Estat assoleix els 948,9 euros. La diferència és encara més acusada en les pensions de jubilació. En aquest sentit, mentre que un jubilat de Lleida ingressa 921,3 euros al mes, un de l’àmbit urbà rep 1.110,5 euros, 189,2 euros.

Ara bé, les pensions de Lleida ocupen el sisè lloc al rànquing de les províncies rurals, molt al darrere de la veïna Osca que, amb una prestació mitjana de 881,7, lidera l’estadística i supera fins i tot el nivell de les pensions d’algunes províncies considerades intermèdies, com Jaén o Almeria, i urbanes, com Alacant o Sevilla. Lleida també és la demarcació catalana amb les pensions més baixes, a molta distància de Barcelona que, amb una mitjana de 993,8 euros al mes, lidera la classificació.

El Pacte de Toledo convé que l’IPC ha de ser un element “troncal” per calcular les pensions

Per la seua part, la comissió de seguiment del Pacte de Toledo es va reunir ahir de nou. Els grups integrants van coincidir en la necessitat que l’IPC sigui un element “troncal” a l’hora de calcular les pensions. Tanmateix, no es va tancar cap acord.

“Les posicions no són fàcils i el que no podem fer és una redacció que permeti interpretacions en detriment del que considerem que és la garantia tant sí com no del poder adquisitiu”, va explicar la portaveu del PSOE, Mercè Perea. Gerardo Camps, del Partit Popular, va indicar que estan atansant postures, encara que continua la negociació.

Per una altra banda, als exteriors del Congrés, desenes de pensionistes van tallar el trànsit per demanar que les pensions es revaloritzin en funció de l’IPC “real” i que no s’utilitzin altres fórmules que les lliguin als salaris o al PIB. Els manifestants, així mateix, van urgir que es blindin les pensions per llei “governi el partit que governi”.

tracking