SEGRE

La Policia entra a 23 clíniques d'iDental de 21 províncies

L’empresa va tancar per presumpte frau

Dos agents custodien una de les clíniques iDental

La Policia entra a 23 clíniques d'iDental de 21 provínciesEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Al voltant de 300 agents de la Policia Nacional registren 23 clíniques d'iDental a 21 províncies per apoderar-se d’equips informàtics, recopilar proves per a retornar-les als pacients afectats i elaborar un inventari d’actius. Fonts policials han informat que l’operació Apolonia, posada en marxa per ordre del jutjat d’instrucció número 5 de Madrid, afecta 23 clíniques: Rivas-Vaciamadrid (Madrid), Gijón, Salamanca, Valladolid, Segòvia, Saragossa, Barcelona, Tarragona, Girona, Castelló, València, Albacete, Alacant, Elx (Alacant), Múrcia, Almeria, Granada, Màlaga, Còrdova, Sevilla, Cadis i Las Palmas.

A l’interior d’aquestes clíniques, la Policia intervindrà equips informàtics que allotgen expedients mèdics dels afectats després del tancament pel presumpte frau, a fi que poden recuperar les seues proves, completar el seu tractament i, en el seu cas, denunciar la seua situació.

A més, els registres permetran fer un inventari perquè l’ORGA (Oficina de recuperació i Gestió d’Actius) procedeixi a la venda anticipada per a un possible rescabalament econòmic als afectats.

Els registres que es practicaran durant la jornada són continuació que els efectuats el 3 d’agost, quan van ser inspeccions a 19 clíniques. El tancament de totes les seus de iDental ha afectat a milers de pacients a 24 ciutats espanyoles, tantes com a seus tenia l’empresa, fins el punt que el jutge de la Audiencia Nacional José de la Mata va decidir assumir la investigació pel presumpte frau.

tracking