SEGRE

DADES OCUPACIÓ

Lleida perd 383 autònoms en els últims tres mesos

És la província catalana amb menys descens || En el mateix període del 2017, la demarcació va descomptar divuit afiliats

Imatge d’arxiu del polígon industrial El Segre.

Imatge d’arxiu del polígon industrial El Segre.OSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Lleida ha perdut 383 treballadors autònoms entre el juny i l’agost d’aquest any, la província amb menys pèrdua de la resta de Catalunya. No obstant, durant el mateix període de l’any passat a la demarcació de Ponent, només es van comptar divuit afiliacions. Això es tradueix en una variació de 365 autònoms menys en còmput interanual, segons dades de la Federació Nacional d’Associacions de Treballadors Autònoms (ATA). Segons el president d’ATA, Lorenzo Amor, això és a causa de “la incertesa que provoca escoltar notícies sobre pujades d’impostos, pujades de quotes...”, per això demanen “una millora de les condicions”.

La resta de províncies catalanes han obtingut resultats més baixos que Lleida. De fet, en primer lloc es troba Barcelona, que ha perdut 6.257 treballadors autònoms del juny a l’agost d’aquest any. Després hi ha Tarragona, amb 548 afiliacions menys. Girona és la tercera, amb 471 ciutadans menys que treballen en règim d’autònoms.

Aquestes xifres deixen el còmput general de Catalunya en resultats negatius. En concret, 7.659 autònoms menys del juny a l’agost. En el mateix període de l’any passat, Catalunya va perdre 4.797 afiliacions de règim d’autònoms, la qual cosa es tradueix en una variació interanual de 2.862 pèrdues (-1,4%) de treballadors autònoms.

De fet, aquests resultats deixen Catalunya a la quarta posició del rànquing estatal, darrere de la Comunitat de Madrid (-1,8%), la Regió de Múrcia (-1,6%) i el País Basc (-1,5%), i seguida del País Valencià (-1,4%). Les caigudes menys notables les han registrat les Canàries i Cantàbria, amb una pèrdua del 0,3% dels autònoms del juny del 2018 al 31 d’agost del 2018.

tracking