SEGRE

OCUPACIÓ ADMINISTRACIÓ

El Govern apujarà el salari un 1,95% als funcionaris

Amb caràcter retroactiu enguany

El Govern apujarà el salari un 1,95% als funcionaris

El Govern apujarà el salari un 1,95% als funcionaris

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern de la Generalitat i els sindicats UGT i CCOO van acordar ahir una pujada salarial de l’1,95% als empleats públics catalans. Aquest augment constarà d’un 1,75% amb caràcter retroactiu i d’un 0,25% addicional que no van concretar ni a qui ni com s’aplicarà. L’Executiu català tampoc va especificar quan començaran a aplicar aquesta pujada salarial, que encara està en negociacions. De fet, el decret per poder fer tangible aquest acord es presentarà d’aquí a unes setmanes, per això pretenen veure’l reflectit a les pròximes nòmines. A part d’UGT i CCOO, a la reunió també hi havia la Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC), el sindicat majoritari en la funció pública.

No obstant, IAC no va subscriure l’acord al considerar-lo insuficient. Pel que fa a aquest aspecte, el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat, Jordi Puigneró, va afirmar que l’increment supera el que hi ha acordat amb l’Executiu espanyol. Tanmateix, tots els sindicats presents van afirmar que aquestes mesures ja es van acordar al Govern central, l’únic que havia de fer Catalunya era instaurar-les per als treballadors públics.

Un altre dels acords que van firmar ahir els sindicats i la Generalitat va ser el cobrament del cent per cent en cas de baixes per malaltia des del primer dia de tenir-les, com ja passava el 2012. L’únic punt que queda pendent a l’acord és el cobrament d’una part de la paga doble del 2013.

Malgrat que encara no s’ha marcat data concreta, totes les parts veuen bona predisposició per arribar a un acord. Per la seua banda, la província de Lleida disposa d’un total de 13.891 empleats públics de la Generalitat, que es beneficiaran de l’esmentat increment salarial.

tracking