SEGRE

RAMADERIA EXPORTACIONS

El boví de carn negocia per poder exportar a l’Iraq

De moment ja hi ha un primer esborrany de certificat veterinari || Lleida ha venut animals en altres països per 54 milions

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sector del boví de carn de Lleida continua reforçant el seu potencial exportador i només durant els sis primers mesos d’aquest any ha venut en altres països animals vius per valor de 54,3 milions d’euros. En les mateixes dates de l’any passat, la xifra es limitava a 22,6 milions, segons dades de la secretaria d’Estat de Comerç. Però productors i empreses segueixen buscant nous mercats i es negocia perquè l’Iraq es converteixi en consumidor de boví local. El gerent de l’Associació Catalana de Criadors de Boví de Carn (Asoprovac Catalunya), Josep Ramon Argilés, va explicar que ja hi ha un acord sobre un primer esborrany de certificat veterinari.

A més, es continua treballant a poder establir acords per exportar a la Xina, encara que en aquest cas les trameses serien bé de canals o carn congelada o de productes carnis tenint en compte el llarg viatge necessari.

Avui destaquen com a grans mercats del boví viu criat a Catalunya països com el Líban i Líbia i, en menor mesura, Egipte, Algèria o Tunísia, entre d’altres. Destaca també Turquia, on el sector ha arribat a créixer un 200% en caps de bestiar enviats en tot just quatre mesos, malgrat que ara aquest mercat s’està veient frenat per la crisi del país i el debilitament de la moneda.

Catalunya també exporta canals de carn a països com Portugal o Itàlia.

tracking