SEGRE

IMMIGRACIÓ POLÈMICA

Catalunya acollirà 3.000 menors estrangers no acompanyats

El conseller d’Assumptes Socials, que ahir va visitar Lleida i Balaguer, demana “transparència” a Madrid || Actualment hi ha 228 adolescents a Ponent

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller de Treball, Assumptes Socials i Famílies, Chakir el Homrani, va demanar ahir des de Lleida “transparència” al Govern central sobre l’arribada de menors estrangers no acompanyats (mena) a Catalunya. El Homrani, que va inaugurar la jornada Humanisme i Societat d’Aspros a la Seu Vella, va remarcar que “si hi ha transparència, se’ns permetrà donar una resposta a la situació més organitzada”. El Homrani va demanar celeritat a l’hora de regularitzar els menors. A Lleida, actualment n’hi ha 228 i, per exemple, s’ha desbordat la càrrega de treball a la Fiscalia de Menors de Lleida. El conseller va calcular que enguany es preveu l’arribada d’uns 3.000 adolescents. La directora d’Atenció a la Infantesa i l’Adolescència, Georgina Oliva, va calcular que uns 30 menors no acompanyats han passat una nova nit en comissaries de tot Catalunya. “Es troben en unes condicions que no són les òptimes i ho podríem fer millor”, va reconèixer Oliva a RAC1. A la tarda, a la Generalitat va tenir lloc una reunió per analitzar aquesta situació. Fins a l’agost han arribat 1.944 menors i se n’espera uns 1.000 més abans d’acabar l’any. Ahir es va acordar crear un mecanisme de coordinació entre la Generalitat i les entitats del tercer sector per “monitoritzar” la situació i abordar l’acollida.

Nova edició de la Fira d’Entitats de Balaguer

El conseller d’Assumptes Socials va inaugurar ahir al migdia l’edició número 18 de la Fira d’Entitats de Balaguer que va comptar amb la participació d’unes 40 associacions. Chakir el Homrani va destacar “el paper clau d’entitats, associacions i ajuntaments en l’impuls de la cohesió social per generar una societat forta, cohesionada i que doni resposta a totes les necessitats de la gent”.

Chakir el Homrani va presidir ahir la jornada ‘Humanisme i Societat’ d’Aspros a la Seu Vella.

Chakir el Homrani va presidir ahir la jornada ‘Humanisme i Societat’ d’Aspros a la Seu Vella.MAGDELENA ALTISENT

Chakir el Homrani va presidir ahir la jornada ‘Humanisme i Societat’ d’Aspros a la Seu Vella.

Chakir el Homrani va presidir ahir la jornada ‘Humanisme i Societat’ d’Aspros a la Seu Vella.MAGDELENA ALTISENT

tracking