SEGRE

DISTRIBUCIÓ ANÀLISI

Aquests són els supermercats més barats a Lleida

Deixa de ser la capital catalana més econòmica per fer la compra a favor de Girona || L’OCU diu que escollir on omplir la cistella permet estalviar 947 € a l’any

Imatge d’arxiu de clients fent la compra a la secció de carnis refrigerats.

Imatge d’arxiu de clients fent la compra a la secció de carnis refrigerats.MAPAMA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Lleida ha deixat de ser la capital catalana més econòmica per omplir la cistella de la compra a favor de Girona. Aquesta és una de les conclusions de l’estudi fet públic ahir per l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) que ha elaborat un rànquing de les cadenes més econòmiques a la ciutat i són, per aquest ordre, Mercadona, Consum, Carrefour, Maxi Dia i Super Bonàrea. L’informe elaborat a tot l’Estat adverteix que un consumidor pot estalviar de mitjana uns 947 euros a l’any si tria els punts de venda amb els preus més baixos.

L’OCU basa el seu estudi puntuant diferents variables, com els productes de marca o frescos en diferents supermercats. Atorga cent punts al més econòmic i a partir d’allà va incrementant el número. Així, Lleida, amb 118 punts, té la cistella de la compra un 18% més cara de mitjana que la ciutat més barata, que aquest any torna a ser un establiment de l’ensenya local Dani de Granada. La diferència de preus amb Girona és d’un 16 per cent, davant el 21 per cent de Tarragona i el 22 per cent de Barcelona.

És, amb les Balears, el territori més car per omplir la cistella de la compra i la Rioja, el més barat

En el cas del rànquing de Lleida, situa el Mercadona del carrer Baró de Maials com el més econòmic de la ciutat, en especial en el que l’estudi anomena “cistella OCU”, una mitjana de preus de productes triats per l’Organització de Consumidors i Usuaris. Obté 112 punts, mentre que els supermercats que tanquen el rànquing són Condislife i Sunka amb 128 punts cada un. Al darrere de Mercadona com a més econòmics se situen Consum (113 punts), Carrefour (114), Dia Maxi (115) i Súper Bonàrea (116). Tanmateix, l’ensenya amb seu a Guissona és la més econòmica de la ciutat, amb 114 punts, en el cas de la cistella de la compra de marca.

Darrere d’aquestes cadenes es col·loquen Dia Market, Esclat, Caprabo, Bonpreu i Plusfresc a la capital del Segrià.

Mentre que un supermercat Dani de Granada i un altre Carmela de Jerez de la Frontera són els més barats de l’Estat, el més car és un Sánchez Romero a Madrid, la cadena del qual també encapçala el rànquing de les més cares d’Espanya, amb uns preus un 71 per cent més cars. La compra ha pujat un 1,9 per cent interanual respecte al maig del 2017, un creixement proper al comportament de l’IPC, del 2 per cent. En conjunt, la Rioja és la comunitat autònoma més barata, mentre que les illes Balears i Catalunya s’erigeixen com els territoris més cars.

tracking