SEGRE

PREVISIÓ SOCIAL

Els lleidatans disparen els estalvis per a pensions un 26% des del 2014

Gairebé cent mil persones sumen fons de pensions per valor de 1.049 milions || L’estalvi mitjà dels espanyols sols cobreix el 65% de la pensió pública d’un any

Pensionistes protestant dimecres a les portes del Congrés dels Diputats.

Pensionistes protestant dimecres a les portes del Congrés dels Diputats.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els lleidatans han incrementat des del 2014 en un 26% els diners que tenen estalviats per complementar les seues pensions. Així consta a l’informe d’Inverco amb dades de finals de l’any passat i que situa en 99.714 els lleidatans amb inversions en plans de pensions. Suposa que el 23,1% de la població té contractat algun d’aquests instruments d’estalvi, un 1,2% més que el 2014. Cada partícip té una mitjana de 10.523 euros, davant dels 8.455 del començament del període analitzat. Així, el volum total en aquests plans a la província ha passat de 832 milions d’euros fins als 1.049. Lleida es manté entre el bloc de províncies més previsores, en termes d’estalvi per partícip, que la col·loca al lloc 15 del rànquing estatal, que encapçalen els navarresos amb 15.060 euros. Tanquen l’estadística els canaris, amb tot just 5.440. El perfil d’inversió dels lleidatans es localitza principalment en plans mixtos, que representen el 55,9% del patrimoni, seguit del 20,3% en renda fixa, del 12,8% en garantits i de l’11% en renda variable. El patrimoni mitjà invertit en plans de pensions individuals a Espanya va assolir a finals del 2017 els 9.743 euros, una quantitat que només suposa el 65% de la pensió pública mitjana que van rebre els jubilats espanyols en un any, segons les dades de l’informe d’Inverco. Quant al patrimoni global, Madrid i Catalunya acumulen més del 44% del total, amb 17.000 milions d’euros i 16.000, respectivament.

D’altra banda, l’observatori de pensions de Willis Towers Watson juntament amb la Universitat de València i la Universitat d’Extremadura adverteixen en un informe que vincular la revalorització de les pensions a l’IPC comportarà un augment del dèficit de la Seguretat Social, de forma que demanen que aquest canvi d’indicador “es moduli”.

Els lleidatans amb plans de pensions tenen estalviats de mitjana 10.523 euros, segons dades d’Inverco

La ministra de Treball, Magdalena Valerio, va recordar que el Pacte de Toledo, que advoca per lligar l’increment de les prestacions a la inflació real, és una recomanació i no un acord i va afirmar que la sostenibilitat del sistema a mitjà termini necessita “més mesures”.

En aquest context, el president de la CEOE, Juan Rosell, va demanar que es deixin “les portes obertes” en el Pacte de Toledo que els agents socials puguin arribar “al màxim consens” possible sobre les pensions i la seua vinculació amb la inflació.

tracking