SEGRE

Els pressupostos del 2019 elevaran el permís de paternitat a 16 setmanes

S’igualarà amb el de maternitat

La ministra de Treball, Migracions i Seguretat Social, Magdalena Valerio.

Els pressupostos del 2019 elevaran el permís de paternitat a 16 setmanesEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els pressupostos de 2019 elevaran el permís de paternitat a 16 setmanes intransferibles, per igualar-lo així al de maternitat, segons ha confirmat aquest dilluns la ministra de Treball, Migracions i Seguretat Social, Magdalena Valerio. En una entrevista amb la Cadena Ser, Valerio ha explicat que el Govern vol igualar les baixes de paternitat, que ara són de 5 setmanes, a les de maternitat perquè "existeixi la coresponsabilitat" i ajudar que les empreses "tinguin clar" que ambdós exerciran els seus drets pel naixement d’un fill per igual.

Es tracta d’un pas més per "remoure els obstacles perquè hi hagi una igualtat real d’accés al món laboral" i reduir la bretxa de "més d’onze punts" entre la taxa d’activitat de dones i la d’homes, segons la ministra. No ha volgut apuntar una possible data d’aplicació, ja que aquesta mesura encara ha de ser aprovada al Parlament.

Una altra mesura que busca el Govern per fomentar la igualtat és, segons ha dit, fomentar la gratuïtat de les escoles de nens d’entre zero a tres anys. "Qualsevol mesura seriosa ha d’anar acompanyada d’una memòria econòmica", ha explicat Valerio sobre el finançament de la iniciativa d’igualar permisos.

Respecte a la inscripció del "suposat" sindicat de treballadores sexuals, ha explicat que es pot intentar l’anul·lació d’ofici, però "jurídicament és molt complicat", pel que "és més interessant anar-se’n a l’Audiència Nacional a impugnar els estatuts".

Durant l’entrevista Valerio s’ha referit també a les pensions, que el Govern vol que pugin el mateix que l’IPC real, i ha apuntat que "caldrà estudiar la creació d’impostos especials" per completar via pressupostos generals el seu finançament a llarg termini.

tracking